Povežite se s nama

Crna kronika

Policiji prijavio da je prevaren za više od 10.000 eura na stranici koja radi na pricipu “koliko uložiš, toliko zaradiš”

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija je javila i o dvije prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 31-godišnjakinje da je prevarena pri traženju kredita. Ona je, prema prijavi, tijekom listopada, na jednoj društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za kredit. Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom na navedenoj stranici te dogovorila kredit u iznosu od 5000 eura. Također je na zahtjev, poslala fotografiju svoje osobne iskaznice. Nakon toga je zaprimila podatke radi uplate 450 eura za troškove realizacije kredita, što je ista uplatila. Nakon uplate, nepoznata osoba s kojom je dogovorila kredit prestala je s njom komunicirati te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 27-godišnjaka da je prevaren. On je, prema prijavi, tijekom listopada, na internetu pronašao stranicu koja je nudila zaradu sistema “koliko uložiš toliko zaradiš”. Putem aplikacije prijavio se na stranicu i prvo uložio oko 3600 eura. Vidjevši da sistem radi i da si novac može vratiti u dva navrata je još uplatio oko 7800 eura. Potom je dobio poruku u kojoj se obavještavaju ulagači da moraju platiti porez na uloženi novac ili u protivnome ne mogu podići uloženi novac niti nastaviti sa ulaganjem. Također je vidio u aplikaciji da su neki ulagači napisali poruke da iako su uplatili porez nisu mogli podići svoj novac, te je shvatio da se radi o prijevari.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica iz kuće 69-godišnjaka ukradeno nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 9. svibnja, u mjestu Škarnik, kod Varaždinskih Toplica, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka i otuđio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Biciklist u Međimurju životno ugrožen nakon što ga je udario pijani motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

>> Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje