Povežite se s nama

Crna kronika

Na suđenju Željku Čengiću majka ubijenog Martina Pilića plakala

Objavljeno:

- dana

Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Željku Čengiću iz Varaždina kojeg se tereti za ubojstvo i teško ranjavanje druge osobe.

Čengića se tereti da je 2. svibnja 2020. godine u naselju Vularija oko 19 sati došao ispred vikendice gdje je u automobilu zatekao Martina Pilića koji je tada imao 27 godina. Došlo je do prepirke a zatim je Čengić izvukao pištolj za kojeg nije imao dozvolu i u trenutku kada se Pilić ustajao sa sjedala je počeo pucati u njega. Ispalio je šest hitaca. U blizini je bio i Ratimir Benčić koji je također ranjen u ruku koju je podigao.

Kobne ozljede

Od šest ispucanih hitaca, četiri su pogodila Pilića i nanijela mu rane u predjelu glave i ramena. Pilić i Benčić su teško ranjeni prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje je 20 dana kasnije Pilić preminuo. Benčiću je sanirana ozljeda.

U javnoj raspravi u svibnju ove godine svoju obranu je iznio sam Čengić koji se branio da je postupao u nužnoj obrani. Sudac Repić najavio je izricanje presude za 5. svibnja, no on je odlučio preotvoriti raspravu. Želio je s vještacima raspraviti još nešto oko tragova te dodao da nisu niti preslušane snimke Čengićevog razgovora sa centralom hitnom pomoći.

O tome je s balističkim vještakom raspravljao u srijedu, 18. listopada.

Naime, sudski balistički vještak po mjestu čahura koje su pronađene u travi tvrdi da je optuženi mijenjao poziciju tijekom pucnjave, odnosno da su u jednom trenutku ubijeni Pilić i teško ozlijeđeni Benčić njemu bili okrenuti leđima.

Preslušane su snimke Čengićevog razgovora s hitnom pomoći.

– On je pucao po nama i onda sam ja pucao. Oni su se hrvali pred menom, opalio sam pet, šest puta. Čovjek je jako krvari, iz vene. Šaljite nekoga – čuje se iz snimke.

Snimke

Na to službenica pita kako je druga ozlijeđena osoba, Pilić i je li pri svijesti.

– Tu sam kraj njega. Ima oči otvorene, diše. Martine, Martine…, ne komunicira, ali diše. To je taj što je provaljivao u vikendice, šaljite nekoga – istaknuo je Čengić na snimci koji je kasnije razgovarao sa svojom suprugom Milicom.

Kad su se preslušavali Čengićevi razgovori s hitnom medicinskom pomoći, Pilićeva majka nije mogla suspregnuti suze.

Rasprava je odgođena i sljedeća se zakazuje za 24. studenog kada će se ispitati svjedoci, a među njima i njegov supruga Milica.

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda u Međimurju sedam naleta vozilima na divljač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik, javila je PU međimurska.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

– Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta – istknuli su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ludbreg: vozač usred dana napuhao 1.36 promila pa je završio u zatvoru te mu je oduzet auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, javila je PU varaždinska.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedno odbijanje testiranja na droge, 73 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 61 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 213 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.07 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 152 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 13. travnja, oko 15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Ludbregu, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.36 promila. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ludbreg. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od tri dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje