Povežite se s nama

Crna kronika

Policiji prijavio da je prevaren za više od 10.000 eura na stranici koja radi na pricipu “koliko uložiš, toliko zaradiš”

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija je javila i o dvije prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 31-godišnjakinje da je prevarena pri traženju kredita. Ona je, prema prijavi, tijekom listopada, na jednoj društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za kredit. Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom na navedenoj stranici te dogovorila kredit u iznosu od 5000 eura. Također je na zahtjev, poslala fotografiju svoje osobne iskaznice. Nakon toga je zaprimila podatke radi uplate 450 eura za troškove realizacije kredita, što je ista uplatila. Nakon uplate, nepoznata osoba s kojom je dogovorila kredit prestala je s njom komunicirati te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 27-godišnjaka da je prevaren. On je, prema prijavi, tijekom listopada, na internetu pronašao stranicu koja je nudila zaradu sistema “koliko uložiš toliko zaradiš”. Putem aplikacije prijavio se na stranicu i prvo uložio oko 3600 eura. Vidjevši da sistem radi i da si novac može vratiti u dva navrata je još uplatio oko 7800 eura. Potom je dobio poruku u kojoj se obavještavaju ulagači da moraju platiti porez na uloženi novac ili u protivnome ne mogu podići uloženi novac niti nastaviti sa ulaganjem. Također je vidio u aplikaciji da su neki ulagači napisali poruke da iako su uplatili porez nisu mogli podići svoj novac, te je shvatio da se radi o prijevari.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Crna kronika

Tek joj je 19 godina, a već je nožem napala i ozlijedila drugu ženu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 22. veljače, oko 11 sati u Murskom Središću, u obiteljskoj kući u Ulici Sitnice, zbog prijašnjih nesuglasica 19-godišnjakinja napala je 22-godišnjakinju te joj pritom nožem nanijela nekoliko ubodnih rana i porezotina, javila je PU međimurska.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je 22-godišnjakinja u događaju lakše ozlijeđena.

Protiv osumnjičene 19-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Beretinec: traktorist s 2.23 promila usred dana skrivio prometnu i samo otišao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 22. veljače, oko 13.25 sati u Varaždinskoj ulici u Beretincu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 56-godina upravljao je traktorom pod utjecajem alkohola od 2.23 promila, javila je PU varaždinska.

On je započeo traktorom skretati u lijevo na prilaznu cestu, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom prednjim lijevim kotačem traktora udario u prednji desni bočni dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 20-godišnjakinja, a tom prilikom se nalazila u fazi pretjecanja.

Nakon prometne nesreće 56-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće, a da s drugim sudionikom nije popunio i potpisao europsko izvješće, niti je na drugi način ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu.

Naknadno je pronađen po policijskim službenicima. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastupila materijalna šteta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje