Povežite se s nama

Sport

FOTO Potpisan ugovor Zajednice i HNS-a za događaj par excellence u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

EURO U VARAŽDINU

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza danas je između Hrvatskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina potpisan ugovor o organizaciji Europskog U-17 prvenstva.

Naime, na stadionu Varteksa koji će zasjati u novom ruhu za europsku smotru odigrat će se utakmice četvrtfinala, polufinala i finala Eura, koje će se odigrati od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj.

– U trenucima kada infrastruktura nije bila u najboljem stanju, UEFA je vjerovala da ćemo organizirati Euro. Imali smo mogućnost odabrati mjesta u kojima će se igrati pa je Varaždin naš odabir i ponosni smo da sa Zajednicom potpisujemo dokument koji finalizira naše dosadašnje dogovore – rekao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Buđenje nogometa u Varaždinu

Naime, uz tri utakmice Eura, 31. svibnja odigrat će se utakmica finala Hrvatskog kupa. Tome je i doprinijelo buđenje nogometa u Varaždinu.

– Drago nam je da je HNS prepoznao naše rezultate. Nogomet se u Varaždinu podigao na višu razinu ove sezone i uređenje stadiona dobro će nam doći u budućnosti. Bit će to događaj par excellence u Varaždinu. Stići će oko 5.000 stranaca u grad i ne znam kada smo posljednji put imali sličan događaj u Varaždinu – rekao je Stjepan Cvek, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin koji drži vodeću poziciju u 3. HNL Istok.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvalili su se HNS na sredstvima. Riječ je o svoti od oko milijun kuna. Radovi se odnose na adaptaciju travnjaka, uređenje svlačionica, uređenje unutarnjih prostorija, reklamnih panoa na istočnoj tribini, novog semafora, adaptaciju tribina i instalaciju video nadzora.

– Ovo je jedan od najvećih događaja u Varaždinu ove godine. Stav Izvršnog odbora Zajednice prema stadionu, koji se godinama nije uređivao, bio je takav da bi krenuli u njegovu rekonstrukciju, ali bez vaše pomoći ne bi ga mogli urediti na ovoj razini, što je sigurno velika stvar za grad i varaždinski nogomet – objasnio je Runac  predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Savezu je zahvalio i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić dodao da će to dati zamah NK Varaždinu u pohodu na 2. HNL.

– Naša je želja i da u svibnju proslavimo ulazak NK Varaždina u Drugu ligu, čime bi dobili nositelja kvalitete u županiji – zaključio je predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje