Povežite se s nama

Sport

FOTO Pao rekord Transverzale Ivanščica: Ivi Hrastovec utrku završio bosonog i gol do pasa

FOTO: SRD 315 Sjeverozapad

Objavljeno:

- dana

U organizaciji SRD 315 Sjeverozapad u subotu, 4. studenog održana je 10. jubilarna Transverzala Ivanščice. Nastupilo je 180 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije, koji su startali u Novom Golubovcu s ciljem u Završju Podbelskom.

Trkači i trkačice prolazili su predivnim dijelovima Ivanščice kroz pet kontrolnih točaka: vrh Kalce, Vilinska špica, vrh Ivanščice, Pokojec i vrh Čevo. Riječ je o udaljenosti od 38 kilometara s visinskom razlikom od 2100 metara.

U muškoj konkurenciji slavio je Josip Meštrić s novim rekordom staze koji sada iznosi tri sata i 13 minuta. Drugo mjesto osvojio je Antun Posavec s vremenom 3:59:43, da bi treći bio Luka Špehar s vremenom 3:59:50.

Žestoka konkurencija

U ženskoj konkurenciji slavila je Mateja Grabovica s vremenom 4:54:49, iza nje je završila Mateja Jankulija (5:09:18), a treća je bila Paula Marenčić koja je u cilj stigla nakon pet sati i 12 minuta.

Posebna atrakcija bio je nastup Slovenca Ivija Hrastovca. Riječ je čovjeku koji dolazi iz Vranskog pored Celja i rekorder je utrke 24 sata Ivanščice.

– Velika većina na startu Transverzale Ivanščice ostala je u čudu kad je pored sebe vidjela osobu bez majice i još k tome bosoga! To što su mislili o njemu na prvu možemo samo nagađati, ali kad smo nekima ispričali tko je on, ostali su u čudu i samo sa jednom – svaka čast – ističu iz SRD 315 Sjeverozapad.

Vrhunski

Naime, Ivi je isto tako pobjednik 100 milja Julian Alps Trail Run by UTMB, Knap traila od 70 km, Ohrid ultra traila, Dalmacija Ultra Traila, Ultra Trail Vipava Valleyja, Salomon Ultra-Traila Hungary, Istria 100 by UTMB i 24 sata Imbera. Bio je drugi na K24 ultra trail raceu, Jahorina Ultra Trailu, sedmi na Transgrancanariji, a bos je završavao Julian alps 60km, ultra trail Vipava Valley 110 km i Bear trail na Kočevskem 60 km.

Njegov trenutni UTMB index je 823 što znači da ima direktan upad na koju god utrku UTMB-a poželi.

– Nama je stvarno neopisiva čast i sreća da imamo ne samo takvoga trkača na našim utrkama nego i vrhunskog čovjeka. Ivi hvala ti i vidimo se na 24 sata Ivanščice, sa ili bez tenisica, to ćemo vidjeti – zaključuju iz SRD 315 Sjeverozapad.

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje