Povežite se s nama

Sport

FOTO Pobjeda nogometaša Varaždina u 4:3 golijadi za skok na treće mjesto na tablici

Objavljeno:

- dana

Za razliku od utakmice prije četiri dana s Hajdukom, nogometaši Varaždina daleko agresivnije otvaraju današnji susret protiv Šibenika pred oko 1200 gledatelja. Takva igra brzo je donijela i rezultat.

U 8. minuti Glavica se oslobađa pratitelja na desnoj strani, puca snažno, a lopta se od grede odbija u gol za vodstvo Varaždina 1:0. Koju minutu kasnije ponovno je opasno pred šibenskim golom. Sada je Klepač dodao Drožđeku, ali njegov udarac sa 16 metara odlazi malo iznad gola. Nastavak pritiska donio je novu veliku prigodu u 24. minuti, kada Jertec ostavlja loptu za Glavicu, ali ovoga puta strijelac prvog pogotka nije bio precizan. Bolju igru Varaždinci su okrunili drugim pogotkom. U 30. minuti Bamidele ubacuje u kazneni prostor, Drožđek glavom prebacuje loptu, a Jertec neobranjivo pogađa za 2:0. Jertec zabija i u 35. minuti, doduše sada – u vlastiti gol. U 39. minuti igrač Šibenika Josip Maleš puca nisko, ali vratar Nevistić spašava gol. Otvorena igra s obje strane donosi nove prilike. U istoj akciji pred šibenskim golom nakon solo prodora prvo opasno prijeti Jertec, a odmah potom i Drožđek. U 43. minuti ističe se šibenski vratar Žitnjak, koji krajnjim naporom ispod vratnice spašava pokušaj Drožđeka glavom. Za prvu priliku domaćina u nastavku trebalo je čekati do 53. minute. Sveprisutni Drožđek pronalazi Klepača koji puca snažno, ali Žitnjak spašava mrežu u zadnji trenutak. Varaždin povećava vodstvo na 3:1 u 64. minuti, kada nakon udarca Bamidelea, Vukorepa skreće loptu u vlastitu mrežu. Nova uzbuđenja samo dvije minute kasnije kada je Senić u kontaktu s Princeom u kaznenom prostoru, a sudac Zdenko Lovrić pokazuje na najstrožu kaznu za Šibenik. Siguran realizator bio je Davor Kukec, koji pogađa za 3:2. U 85. minuti Domagoj Drožđek pogađa neobranjivo za povećanje vodstva na 4:2. No, niti tu ne prestaju uzbuđenja jer sudac još jednom pokazuje na bijelu točku za Šibenik nakon igranja rukom Senića. Ovoga puta udarac Alispahića brani Nevistić, ali na odbijenu loptu natrčava Kukec i glavom smanjuje zaostatak Šibenčana na konačnih 4:3. – Odlična utakmica barem što se rezultata tiče. Ali igra moje momčadi nije bila takva. Previše smo griješili u obrani. Varaždin je bio bolja momčad i zasluženo je slavio – rekao je trener gostiju Borimir Perković. – Trebala nam je ova pobjeda nakon kiksa s Hajdukom. Od prve smo minute krenuli po gol, a pritisak se ubrzo isplatio. No, Šibenik je vrlo kvalitetna momčad koja se nekoliko puta vraćala u igru kada bismo mi stali s pritiskom – naglasio je trener Varaždin, Mario Kovačević. S obzirom da je Novigrad kod kuće svladao Dugopolje 3:0, Varaždinci su se novom pobjedom probili na treće mjesto na tablici. U sljedećem kolu (subota, 14. travnja, 16:30 sati) Varaždin gostuje kod Sesveta.

Varaždin – Šibenik 4:3

Strijelci: 1:0 Glavica (8), 2:0 Jertec (30), 2:1 Jertec (ag, 35), 3:1 Vukorepa (ag, 64), 3:2 Kukec (68, 11m), 4:2 Drožđek (85), 4:3 Kukec (87) Varaždin: Nevistić, Bamidele, Čelić, Senić, Šimek, Golubar, Jertec, Jevtoski (od 46. Mezga), Glavica (od 90. Hranilović), Klepač (od 76. Sačer), Drožđek. Trener: Mario Kovačević. Šibenik: Žitnjak, Musa (od 46. Španja), Šare, Vukorepa, Pecolaj (od 69. Aliyu), Bulat, Roce, Kukec, Alispahić, Maleš, Prince. Trener: Borimir Perković.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje