Povežite se s nama

Život i društvo

Od juhe do sladoleda od buče na „Danima okusa varaždinskoga kraja“

Objavljeno:

- dana

Brojni će Varaždinci u 14 restorana diljem županije od 13. travnja do 1. svibnja moći uživati u bogatim i raznolikim jelima od buče.

Naime, posljednji dani ovog mjeseca bit će u znaku manifestacije „Dani okusa varaždinskoga kraja“ kojom se, osim županije, želi promovirati varaždinski ugostitelji i domaći proizvodi.

Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević zadovoljna je što su restorani prihvatili prijedlog Varaždinske županije da ovogodišnji „Dani okusa“ budu tematski, što znači da će većina restoranskih menija sadržavati jela od buče.

– Nudit će se sve – od juhe do sladoleda od buče. Osim toga, organizirat ćemo cijeli niz dodatnih događaja, od promocije kuharice jela od buče do izložbe bučinih ulja, „Bučograda“ na Špancirfestu i slično – navela je Martinčević.

U ovogodišnjim Danima okusa sudjeluje 10 županija, a već sljedeće godine napravit će se iskorak u smislu da će se u manifestaciju uključiti zemlje izvan Hrvatske.

 

– Jedan od ciljeva jest od da namirnica stigne od proizvođača do stola u što kraćem vremenu zbog kvalitete i poticanja domaće proizvodnje, ali i zbog samog okusa. Vjerujemo da je salata iz Vidovca ili bilo kojeg djela županije zelenija i ima bolji okus od neke druge – naveo je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

U manifestaciju su uključeni sljedeći restorani: Arabella, August, Bedem, Đurina Hiža, Garestin, Grešna pilnica, LaGus, Minerva, Palatin, Šanjek, Trakošćan, Varaždin, Verglec i Zlatne Gorice, na čijim će se izborima jela u restoranu nalaziti tri slijeda po cijeni od 75 kuna.

– Vjerujemo da je buča do sad bila zanemarena, a svim svojim nutritivnim i ostalim vrijednostima zaslužuje primat u našoj kuhinji – zaključio je Bojanić Morandini.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje