Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije starice ostale bez tisuća eura jer su ih izigrali vlasnici doma koji je zatvoren, slučajem se bavi varaždinska policija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici PU varaždinske, zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Ona je do travnja 2021. godine bila korisnica jednog doma za starije i nemoćne osobe. Vlasnici istog su 69-godišnjakinju nagovorili da im posudi razne novčane iznose i da podigne kredit na svoje ime pravdajući se novčanim poteškoćama, te su joj novac obećali vratiti prilikom njezinog odlaska iz njihovog doma. Pošto joj od dana kad im je dala novac pa do podnošenja prijave nisu vratili novac, smatra da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura.

Također, policijski službenici PU varaždinske, zaprimili su kaznenu prijavu 94-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Ona je od 2015. godine pa do travnja 2021. godine bila korisnica jednog doma za starije i nemoćne osobe. Vlasnici istog su 94-godišnjakinju tražili da im svoja novčana sredstva i ušteđevinu preda na čuvanje, obavezujući se da će tim novcem podmirivati njezin smještaj, brinuti se o njoj, posjećivati je, u slučaju smrti obaviti njezin ukop i da će tim novcem podmirivati njezin smještaj u novome domu.

Pošto je u međuvremenu dom zatvoren i ona je pronašla novi smještaj, isti nijednom nisu izvršili uplatu njezina smještaja niti je posjetili, obećavajući joj da će je doći posjetiti i vratiti joj preostali dio novca. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura.

Iz PU varaždinske potvrdili su nama da se prijave starijih žena odnose na isti dom za starije i nemoćne.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje na utvrđivanju svih okolnosti ovih kaznenih djela.

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje