Povežite se s nama

Život i društvo

U modernizaciju prometnica na ludbreškom području uloženo više od 1,6 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Više od 1,65 milijuna eura uloženo je ove godine u modernizaciju prometnica na ludbreškog području, a kraju se provode radovi na zadnjoj investiciji – izgradnji kružnog toka u naselju Sveti Petar u Općini Mali Bukovec.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 300.000 eura, od čega Županijska uprava za ceste sudjeluje s 206.686 eura, a Ministarstvo unutarnjih poslova s 93.300 eura.

Radove su u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića i vijećnice Općinskog vijeća Mali Bukovec Ivane Šafarek obišli župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.  

Župan Stričak naglasio je kako u Varaždinskoj županiji nije bilo više investicija i projekata ŽUC-a i Hrvatskih cesta kao ove godine, a sve s ciljem što bolje protočnosti prometa i povećanja sigurnosti za sve sudionike.

– Žitelji Varaždinske županije u ovoj godini zaista su svjedočili i svjedoče nizu investicija vezanih uz modernizaciju prometnica i sanaciju klizišta. Iz dana u dan mijenja se prometna vizura naše županije, a ova investicija u Svetom Petru jedna je od većih na ludbreškom području. Novi kružni tok i sanacija kolnika osim što će podići razinu sigurnosti  u prometu, samom mjestu dat će i jedan novi  ljepši izgled – rekao je župan Stričak zahvalivši se svim žiteljima Varaždinske županije na strpljenju i razumijevanju zbog radova koje se provode u njihovim mjestima, općinama, gradovima.

Načelnik Općine Marković izrazio je veliko zadovoljstvo realizacijom projekta u Svetom Petru.

– Ova dva križanja u Svetom Petru bila su nam najslabija točka u općini. I jedno i drugo križanje bilo je izvedeno izvan standarda, s velikim nagibom, što je bilo poprilično nesigurno i nepregledno za sudionike u prometu.  Zahvaljujući ŽUC-u, Varaždinskoj županiji i MUP-ovom programu „Za sigurnost cestovnog prometa“ ova investicija doprinijet će sigurnosti prometa u Općini Mali Bukovec, ali i značajno proljepšati samu vizuru centra naselja Sveti Petar – zaključio je načelnik Marković.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački  nabrojao je realizirane projekte na ludbreškom području.

– Ovih dana privodimo kraju radove na kružnom toku u naselju Sveti Petar čime smo još jedno križanje učinili sigurnijim. Također na području Malog Bukovca asfaltirana je dionica ceste prema Čukovcu, sa ulaskom u Čukovec na područje Grada Ludbrega ukupne vrijednosti 414.500 eura. U svibnju ove godine u Općini Sveti Đurd u naselju Hrženica izgrađen je kružni tok. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 165.000 eura. Asfaltirali smo i dionicu Poljanec – Luka Ludbreška u vrijednosti 259.000 eura.  U planu je izrada i postavljanje svjetlosne signalizacije i semafora kazne u naselju Karlovec za što će biti izdvojeno 54.000 eura. Obnovljena je i dionica dotrajale ceste u Vinogradima Ludbreškim, vrijednost radova iznosila je 197.000 eura. U Martijancu je odrađeno proširenje spoja županijske ceste na državnu cestu D2 u vrijednosti 62.500 eura te sanacija klizišta u Gornjem Martijancu sa 176.000 eura iz Fonda solidarnosti, dok je u Općini Veliki Bukovec u mjestu Dubovica asfaltiran završni sloj kružnog toka u vrijednosti 24.500 eura – nabrojao je ravnatelj Osonjački.

Život i društvo

Radovi na dječjem vrtiću u Hrašćici dobro napreduju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradilište novog Dječjeg vrtića u Hrašćici, prigradskom naselju Grada Varaždina, obišao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako se uvjerio u pratnji svojih suradnika i u razgovor s predstavnicima izvoditelja radova, radovi na vrtiću napreduju dobro te bi trebali biti završeni na vrijeme kako bi na jesen bile upisane prve skupine djece.

Do sada su već izvedeni temelji, postavljena je konstrukcija koja je zatim zatvorena panelima te pokrov. Trenutno se izvode radovi na postavi stolarije, postava podova te instalaterski radovi.

Javna zgrada dječjeg vrtića biti će namijenjena za dvije skupine djece jasličke dobi i dvije skupine djece vrtićke dobi. Predviđeni kapacitet vrtića je oko 68 djece.

Zgrada će sadržavati ukupno četiri sobe za četiri skupine djece sa popratnim sadržajem (sanitarni čvor i vanjska natkrivena terasa), ispred svake skupine nalaze se garderobe, ukupno dvije za po dvije skupine.

U dječjem vrtiću također će se nalaziti administrativni dio koji se sastoji od ureda, prostor za izolaciju, sanitarnog čvora i spremišta te dio gdje se nalazi čajna kuhinja, spremišta, kotlovnica i sanitarni čvorovi za osoblje i posjetitelje.

U središnjem dijelu zgrade smještena je polivalentna dvorana s polivalentnom terasom i popratnim sadržajem. Glavni ulaz u zgradu dječjeg vrtića smješten je na sjevernoj strani kroz natkriveni ulaz.

Radove izvodi „KONTURA “ d.o.o. , a vrijednost radova je 1.272.982,09 eura s PDV-om.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Vidovec dodijeljena su dodatna bespovratna sredstva u iznosu 41.172,89 eura za provedbu EU projekta “Rekonstrukcija parka u Vidovcu”.

Sredstva su dodijeljena temeljem uspješne prijave na prošlogodišnji Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, objavila je Općina Vidovec.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta potpisao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt “Rekonstrukcija parka” iznosi 121.069,93 eura. Temeljem EU natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad, Općina Vidovec ostvarila je intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.

Dodatnim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, navedeni će projekt biti većinski sufinanciran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima (79.897,04 eura ili 66 %), dok će se ostatak potrebnih sredstava izdvojiti iz općinskog proračuna ( 41.172,89 eura ili 34%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje