Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu obljetnički koncert KUD-a Klaruš u povodu 25 godina postojanja

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec i Kulturno-umjetničko društvo Klaruš pozivaju na kulturno-umjetničku manifestaciju Jesen u Maruševcu, koja će ujedno biti i obljetnički koncert KUD-a Klaruš, a u povodu 25 godina postojanja.

Manifestacija će se održati u subotu, 25. studenoga ove godine, od 18 sati u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec. Ulaz je slobodan ulaz. 

U programu manifestacije nastupiti će sve sekcije KUD-a Klaruš, a događaj je organiziran uz pokroviteljstvo Općine Maruševec i Varaždinske županije.

Život i društvo

U dane vikenda tisuću hrvatskih mažoretkinja ogledat će se u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinske mažoretkinje ove godine obilježavaju svoju 30. obljetnicu i tim će povodom dolazećeg vikenda ugostiti brojne mažoret timove iz svih krajeva Hrvatske na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu.

Prvi će puta tako Varaždinske mažoretkinje biti domaćin ove velike manifestacije koju provodi Hrvatski Mažoret Savez.

Pokrovitelj Prvenstva je grad Varaždin a nedjeljnim natjecanjima ponajboljih hrvatskih mažoretkinja u dvorani Arena prethodit će jutarnji mimohod i postrojavanje svih sudionica ispred gradske vijećnice na Korzu, gdje će sudionike i organizatore prigodnim riječima pozdraviti varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj, koji će za predvodnice mažoret timova i njihove voditelje u Vijećnici upriličiti svečani prijem.

Službena natjecanja u Areni započinju u nedjelju u 11 sati a mažoretkinje će se natjecati u kadetskim, juniorskim i seniorskim disciplinama štapom i palicom po grupama, te u solo i duo nastupima s ukupno 40 formacija, 46 neformacija i 239 nastupa Prvog i Višeg koraka.

Sve će to pratiti žiri od osam viših nacionalnih sudaca, koji će po završetku nastupa donijeti odluku o plasmanu te dodijeliti medalje i pehare.

Najuspješnije će mažoretkinje po kategorijama ostvariti plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje će u kolovozu ove godine biti upriličeno u Srbiji.

Kako bi odali poštovanje dugogodišnjem predsjedniku Varaždinskih mažoretkinja, osnivaču i prvom predsjedniku Hrvatskog Mažoret Saveza, delegacija HMS-a će u subotu obići posljednje počivalište svog osnivača Anđelka Zorkovića.

– Potpora čelnika grada Varaždina uz donacije nekolicine varaždinskih tvrtki i pojedinaca svakako je olakšala pripremu Državnog natjecanja mažoretkinja, koje će se prvi puta u 30 godina dugoj povijesti Varaždinskih mažoretkinja upriličiti upravo u baroknom gradu, stoga svim sponzorima i donatorima, kao i brojnim volonterima koji će sudjelovati u organizaciji i provedbi ove velike manifestacije, a posebno Varaždinskim mažoretkinjama iskreno zahvaljujemo u ime Hrvatskog Mažoret saveza – kazao je predsjednik HMS-a Alen Šćuric.

Ulaz u dvoranu Arena tijekom natjecanja u nedjelju od 11 sati za posjetitelje biti će besplatan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređene još dvije varaždinske ulice – Dravska poljana i produžetak Čretne ulice u Jalkovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ulica Dravska poljana

U sklopu programa održavanja nerazvrstanih cesta Grada Varaždina za 2024. završeni su radovi na još dvije varaždinske ulice.

U varaždinskom prigradskom naselju Jalkovec uređen je produžetak Čretne ulice. Izveden je iskop postojeće konstrukcije ceste, profiliranje trupa ceste kamenim materijalom za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta. Širina kolnika je 3,50 m te bankina 0,5 m sa svake strane ceste. Izvoditelj radova bio je „PZC Varaždin“ d.d., a vrijednost radova je 22.322,78 eura s PDV-om.

Uređen je i nogostup u Ulici Dravska poljana u dužini 300 metara. Izvedeni su radovi: iskop nasipa za izradu tamponskog sloja nogostupa, postava novih parkovnih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje nogostupa novim nosivim i habajućim slojem asfalta. Također je izvršeno uređenje zelenih površina te je obavljana sadnja drvoreda. Posađena je 35 stabala stupaste japanske trešnje i stupastog graba. Širina nogostupa je 1,60 m. Vrijednost radova je 59.202,41 eura s PDV-om, a izvoditelj radova bio je „COLAS Hrvatska“.

Čretna ulica

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje