Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač puštao putnika iz auta na cesti kod Lepoglave pa na njih naletjela vozačica

Objavljeno:

- dana

Ima ozlijeđenih u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 20. studenoga, oko 14.40 sati u Rinkovcu.

Žena starosti 48 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, pri izlasku iz desnog zavoja, prednjim je desnim dijelom vozila naletjela na stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je upravljao 21-godišnjak, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen zbog izlaska 20-godišnjeg putnika iz vozila.

U prometnoj nesreći je ozlijeđen 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Pijani motociklist ozlijeđen u Martijancu, a drugi bez vozačke u Vinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Dvije prometne nesreće dogodile su prošli vikend u kojima su stradali motociklisti.

U Varaždinskoj ulici u Martijancu u petak, 17. svibnja dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 67 godina upravljala je osobnim automobilom.

– Ona se dolaskom do raskrižja nije zaustavila na prometni znak stop-obvezno zaustavljanje,  već je vozilom ušla u raskrižje i skretala u lijevo, a da nije propustila motocikl kojim je pod utjecajem alkohola od 1,10 promila, upravljao 34-godišnjak. Tom prilikom došlo do udara prednjeg dijela motocikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila, uslijed čega je vozač motocikla pao na kolnik – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozlijede su zadobili 34-godišnjak i 67-godišnjakinja. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 19. svibnja, Ulici Vladimira Nazora u Vinici, dogodila se prometna nesreća također s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 24 godine upravljao je  osobnim automobilom. On dolaskom do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora, koja je prometnim znakom stop-obavezno zaustavljanje označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušao u raskrižje i skretao ulijevo, a da prethodno nije propustio motocikl, kojim je neprilagođenom brzinom kretanja vozila te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom “a” kategorije upravljao 26-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednje strane motocikla u lijevi bočni dio osobnog automobila. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 26-godišnjak – ističe PU varaždinska.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod trojke u Ivancu pronađene razne droge, steroidi i oružje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 17. svibnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca.

Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, 4 staklene bočice anaboličkih steroida, 100 komada tableta nalik na drogu ecstasy, 2 automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 8 komada streljiva te je u istom ormaru pronađeno i 264 komada streljiva različitog kalibra, a koje je neovlašteno posjedovao bez prijavljivanja nadležnom tijelu u zakonskom roku. Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja 2024. godine, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, kojom prilikom je od iste oduzeto ukupno 106 komada tableta droge ecstasy.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj  prodaji na ilegalnom tržištu, čime je 22-godišnjak počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu” iz čl. 191.a st. 1 KZ-a. 22-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, nakon čega je 19. svibnja 2024. godine ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je po ispitivanju pušten na slobodu.

Policijski službenici PU varaždinske protiv 55-godišnjaka također podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavljaju kriminalističko istraživanje u svezi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje