Povežite se s nama

U fokusu

U Gospodarskoj školi predstavljen projekt Prekvalifikacijom do posla

Objavljeno:

- dana

U Gospodarskoj školi u Varaždinu održana je uvodna konferencija za projekt „Prekvalifikacijom do posla“.

Ovaj projekt vrijedan je 1,5 milijuna kuna te je 100 posto financiran EU sredstavima. Na konferenciji prisutnima se u ime Varaždinske županije kao osnivača srednje Gospodarske škole obratio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je pohvalio projekte koji potječu direktno iz škola i naglasio da je Gospodarska škola predvodnik u provođenju raznih aktivnosti i projekata.

– Ovaj projekt je odlična reakcija na potrebe tržišta rada i upravo ovakvim programima prekvalifikacije, u ovom slučaju za zanimanja kuhar i slastičar, lakše će se doći do radnih mjesta, a i tržište će biti zadovoljeno. Bitno je da se ljudi educiraju, usavršavaju pa i prekvalificiraju kako bi lakše došli do posla. Varaždinska županija podržava svaki projekt koji je za dobrobit naših građana – rekao je zamjenik Paljak.

Zamjenik Paljak naglasio je kako su u 2017.godini, i osnovne i srednje škole, putem međunarodnih i nacionalnih programa povukle preko 24 milijuna kuna. U navedeni iznos ne računaju se infrastrukturni projekti već ovaj iznos otpada na tzv. soft odnosno manje projekte. Okupljenima se obratila i predstojnica regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu Branka Šaško koja je izrazila zadovoljstvo pripremljenim projektom te važnost sudjelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ovakvim projektima za lakše zapošljavanje nezaposlenih osoba. Prisutnima se obratila i ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak zahvalivši se svima koji su sudjelovali u izradi projekta kao i svima koji će sudjelovati u njegovoj provedbi.

Ovaj projekt prijavljen je u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.

Konferenciji je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek te voditeljica projekta Martina Novak, mag.oec.

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

U fokusu

Hrvatska pošta ostala je bez 430 radnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dobit Hrvatske pošte skočila je lani čak za oko 1270 posto te je iznosila 13,6 milijuna eura.

Državna tvrtka uprihodila je tijekom prošle godine 270 milijuna eura, a to je 11 posto više nego prethodne godine. Pošta je očito bolje upravljala troškovima, ali i digla cijene u srpnju.

No, jedan poslovni pokazatelj značajno je utjecao na niže troškove. Hrvatska pošta, naime, lani je imala oko 8300 zaposlenih, što je čak 430 manje nego prethodne godine. To je broj zaposlenih prema satima rada.

Istodobno, prosječna neto plaća tijekom prošle godine iznosila je oko 1040 eura, što je 12 posto više. U apsolutnom iznosu, neto plaća je rasla za oko 110 eura.

Izvor: Danica

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje