Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Na slavljeničkom koncertu u Varaždinu Gibonni bis pjevao na tornju usred dvorane

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Gibonni slavi 35 godina karijere, a u subotu, 9. prosinca, okupio je svoje obožavatelje na koncertu u Areni Varaždin.

Bezvremenski hitovi koje je stvorio od 80-ih godina rado su pjevani ne samo u Hrvatskoj, već i diljem regije. “Tempera”, “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Libar”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, “Zlatne godine”, “Udica” te “Lažu fotografije” samo su neke od onih zbog kojih se uvijek traži karta više za njegove koncerte. Tako je bilo i u Varaždinu.

Mlađi i oni nešto stariji uživali su u Gibinim hitovama, a koncert je otvoren hitom Dobri ljudi.

Pridružili su mu se i poznati gosti; Dino Jelušić na pjesmama Lipa moja i Ovo mi je škola te Maya Azucena i Matija Dedić.

Publika je Gibonnija pozvala na bis, on se popeo na toranj usred dvorane i pjevao, a odličan koncert završio je dobro poznatom “Činim pravu stvar”.

Zabava & Stil

U Čakovcu se dosjetili “Tečaja heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pučko otvoreno učilište Čakovec s ponosom najavljuje novi tečaj heklanja pod nazivom “Tečaj heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”.

Ovaj jedinstveni tečaj pruža savršenu priliku za sve koji žele otkriti čaroliju heklanja i upoznati se s ovom tradicionalnom vještinom koja se prenosi s generacije na generaciju.

Tečaj je idealan za početnike, ali i za one koji žele usavršiti svoje vještine heklanja. Pod vodstvom iskusne instruktorice Marijane Haman, polaznici će imati priliku naučiti osnove heklanja i razviti svoje vještine kroz dva susreta, svaki u trajanju od 2 sata.

Termini radionice: 22.5. i 27.5 od 17 do 19 sati.

Svi materijali potrebni za heklanje bit će osigurani i uključeni u cijenu tečaja. Osim radnih materijala, svaki polaznik će dobiti i crnu majicu na koju može pričvrstiti svoj heklani motiv ili uzorak, čime će svoje novo znanje moći odmah primijeniti u praksi.

– Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost kroz heklanje, stvarajući ne samo prekrasne predmete, već i trajne uspomene. Upisi su otvoreni, a broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvaliteta i individualni pristup svakom polazniku – pozivaju iz PUO Čakovec.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Grad Čakovec slavi 30 godina postojanja pa dovode Gibonnija, Urbana&4 i Demone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Čakovec ove godine uz Dane grada slavi svoj 30. rođendan, a priprema se i velika proslava.

– Ove godine Grad Čakovec obilježava 30 godina postojanja, a proslavit ćemo kako i priliči od 23. svibnja pa do 1. lipnja diljem Čakovca i mjesnih odbora! – objavila je gradonačelnica Ljerka Cividini na svome Facebooku.

Za rođendan Čakovca zapjevat će 29. svibnja Demoni i to u Centru za kulturu Čakovec.

Mnoge će razveseliti da na Trg Republike dolaze Urban&4 i Gibonni. Urban nastupa 30. svibnja, a Gibonni dan kasnije, odnosno 31. svibnja.

– Svi koncerti su besplatni, kao i niz drugih programa i manifestacija koje pripremamo u 10 dana slavlja, s našim klubovima, udrugama, savezima, građanima, OPG-ovima, učenicima, vrtićarcima, institucijama… sve kako bi zajedno pokazali koliko volimo naš Čakovec! – poručila je Cividini.

Valja napomenuti da je 30. svibnja Dan državnosti i Tijelovo, koji su se poklopili, i neradni dan pa će mnogi rado doći na koncerte.

Uskoro će biti poznat kompletni program Dana Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje