Povežite se s nama

Sport

Članovi Karate kluba AIK fantastičnim rezultatima završili sezonu

Objavljeno:

- dana

Članovi KK AIK iz Varaždinskih Toplica zaključili su natjecateljsku godinu nastupom na prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzraste u Đakovu.

Više nego sjajan dan započeo je Erik Denac ponovivši prošlogodišnji uspjeh obranom naslova prvaka Hrvatske. Ovaj put je bio uspješan u kategoriji dječaka od 8 godina gdje pobjeđuje protivnike iz KK Omege 2:1, iz KK Osijeka 3:0 i u finalu protivnika iz KKOI Sveta Nedjelja također 3:0. Tim pothvatom AIK-ov natjecatelj postaje najuspješniji natjecatelj kluba na prvenstvima Hrvatske. Na postolje se na svom prvom nastupu na prvenstvu popela i Katja Zadravec u kategoriji djevojaka od 13 godina. U osmini finala je bila slobodna, dok u četvrtfinalu pobjeđuje 3:0 natjecateljicu iz Bibinja.

U polufinalu još jedna pobjeda, ovaj put 2:1 protiv natjecateljice KK Rab-Enpija i prvi ulazak u finale za Katju. Ovdje ipak gubi od natjecateljice iz KK Finida i osvaja sjajno srebro. Još vrijedi spomenuti nastup debitantice Tene Kalničanec koja je repasažom došla do borbe za treće mjesto, ali tijesno gubi 1:2 i osvaja 5. mjesto. Još su se natjecali Bela Kontrec, Anja Malinović, Laura Medvedec i Ema Gluhak, te ekipno AIK 1 ekipa kod mlađih djevojčica, ali bez značajnog plasmana. Sve u svemu sjajan kraj odlične godine za AIK u kojoj su osvojili pregršt medalja na raznim natjecanjima u borbama i katama, uz nastup na prvenstvu Balkana u Rumunjskoj gdje je Josipa Horvat osvojila zlato, a Ema Gluhak i Petra Sakač srebro.

Bili su prvaci županijske lige u katama, Erik Posavec najbolji kata natjecatelj lige, bili su briljantni u katama na prvenstvu županije i fantastično se borili na kyokushin prvenstvu Hrvatske u borbama, te donijeli cijeli pregršt medalja, pehara i naslova s raznih međunarodnih natjecanja pod vodstvom glavnog trenera Saše Josipa Mileca i trenerica Marinele Belavić i Sanjane Milošević.

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje