Povežite se s nama

Sport

Nikola Jelić iz Ribič Brega treći put najbolji futsal sudac na svijetu!

Objavljeno:

- dana

Međunarodni futsal internacionalac Nikola Jelić iz Ribič Brega proglašen je po treći put najboljim futsal sucem na svijetu za 2022. godinu prema prestižnom portalu Futsalplanet.

– Nikoli iskrene čestitke u ime svih iz ŽNS Varaždin – ističu iz Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

Futsalplanet Awards 2022 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Naime, Jeliću je to već treće priznanje budući da je istu nagradu dobio za 2018. i 2020. godinu.

<<Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Sport

Varteks poražen u derbiju u Pitomači, u srijedu finale kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa poraženi su na gostovanju u Pitomači te se time praktički oprostili od trećeg mjesta na tablici.

Bila je to jedna borbena, tvrda i neizvjesna utakmice, kao i dvije dosadašnje ovih protivnika, a domaćin je na kraju bio spretniji i sretniji, dojma smo ne i bolji protivnik.

Varteks je sjajno otvorio utakmicu u Pitomači, želio se od starta nametnuti i pokazati da vrijedi više od četvrtog mjesta tablice, a stvorili su i dva zicera odmah na početku. Ipak, Kanceljak u 3. minuti ne pogađa, a potom u 8. minuti i Glavica ima odličnu šansu, ali mreže se na početku nisu tresle.

I onda, po dobrom starom običaju, kazna na drugoj strani. U svojoj prvoj ozbiljnijoj šansi, praktički prvom ozbiljnijem izlasku u polovicu Varteksa, domaći stižu do vodstva, u 19. minuti. Strijelac je bio Olorunfemi, koji je natrčao na jedan odbijanac Banfića.

Bumbari nakon primljenog pogotka kreću ponovno u svoju ofanzivu. Iz jedne sjajne akcije gdje kombiniraju Matova i Glavica, na kraju Jakupak centrira s lijeve strane, a Stojko pogađa za 1:1 u 27. minuti.

Igrao je Varteks i dalje vrlo solidno, ali remi je trajao vrlo kratko, nažalost. Svega par minuta kasnije jedno loše čišćenje u obrani Varteksa, lopta dolazi do gostujućeg igrača, uslijedilo je ‘remplanje’, i sudac pokazuje na bijelu točku. S nje je precizan Marko Matančić, iako su Bumbari imali mnogo primjedbi na dosuđeni penal.

Do kraja poluvremena dosta rastrgana igra, a i prilično nervozna, bilo je i nekih situacija u kojima je bilo i naguravanja i udaranja, no nisu sankcionirana.

U nastavku odmah na početku trostruka zamjena, izlaze Stojko, Havojić i Lukačić, a ulaze Mikičić, Renan i Kos.

Nastavak igre također donosi dominaciju Varteksa, veći dio je lopta u nogama gostujućih igrača, dok domaćin igra vrlo čvrsto, što im je obilježje cijele sezone, sprečava Bumbare da ugroze gol domaćina.

Utakmicu je pratilo petstotinjak gledatelja, od kojih i skupina Varteksovih navijača. I u nastavku Varteks ima nekoliko prigoda za postizanje pogodaka, no mreže se ipak nisu tresle. Gosti prijete kontrama, ali na kraju je sve završilo rezultatom iz prvog poluvremena.

– S kim god smo igrali, Varteks je bio najbolja ekipa u sve tri utakmice protiv nas. Ovo je naša velika pobjeda, Varteksa je odlična ekipa. Bila je vrlo borbena utakmice, eto mi smo danas možda malo više zaslužili pobjedu, a Varteksu želim puno sreće – istaknuo je Ivan Presečan, trener Pitomače.

Pitomača se sad odmaknula na sedam bodova prednosti, tri kola prije kraja, tako da je ‘utrka’ za treće mjesto praktički završena.

– Čestitam domaćinu na pobjedi, mi se okrećemo finalu kupa, utakmici u srijedu, imamo jako malo vremena za pripremu. Nemam što više komentirati ovu utakmicu, čestitam domaćinu i to je to – istaknuo je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

U sljedećem kolu Varteks dočekuje Podravinu, a prije toga prva od dvije najvažnije utakmice sezone, finala kupa, u srijedu gostovanje kod Bednje u Beletincu.

Pitomača – Varteks 2:1 (2:1)

Glavni sudac: Dino Sabljić (Bjelovar), pomoćni suci: Ivan Huđ (Koprivnica), Ines Balint Molvarec (Kalinovac).

Strijelci: 1:0 (19), 1:1 Stojko (27), 2:1 Matančić (30-11m)

Pitomača – Zdelar, Kajzogaj (od 46. Babić), Jantol, Pavlićević, Kosanović, Jakupec (od 46. Kožarić), Matančić (od 67. Šantek), Kvrgnjaš, Begović (od 74. Erdelji), Tominac, Olorunfemi. Trener: Ivan Presečan.

Varteks – Banfić, Stojko (od 46. Mikičić), Vlah, Lukačić (od 46. Kos), Jakupak, Matova, Kukec, Dolovski, Havojić (od 46. Renan), Glavica, Kanceljak. Trener: Zoran Vukelić.

Nastavite čitati

Sport

Nakon Hajduka, Domagoj Drožđek potopio i Rijeku u Varaždinu pred 2700 gledatelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina stigli su do vrijedne pobjede u 34. kolu SuperSport HNL-u. Pala je moćna Rijeka pred 2700 gledatelja na stadionu Varteksa rezultatom 3:1.

Riječane je uništio Domagoj Drožđek koji je odigrao partiju života protiv momčadi Željka Sopića. Varaždince je doveo u vodstvo u 17. minuti kada je lijepo zabio za vodstvo iskosa. Novi šok za Riječane stigao je u 30. minuti kada je Šego iskoristio pogrešku riječkog vratara Labrovića i povisio na 2:0.

No, gosti su uspjeli smanjiti u 45. minuti kada je Janković s 10 metara prevario Zeleniku. Inače, do tog pogotka imali su gosti svoje prilike, no odlični varaždinski golman djelovao je kao hobotnica.

Na startu drugog dijela gostujući trener Sopić vidio je da je vrag odnio šalu, pa je uveo Pjacu i Fruka. Gosti su pritisnuli Varaždince. Ipak, u 60. minuti sijevnula je varaždinska kontra i Drožđek je solo akcijom zabio za pokazat će se konačnih 3:1.

U 87. minuti Varaždinci su ostali s desetoricom na terenu jer je drugi žuti karton zaradio Vukčević, no uspjeli su zadržati svoju prednost.

Varaždinci su tako stigli do 10 pobjeda ove sezone i dalje drže 6. mjesto Lige. U idućem kolu gostuju kod Istre 1961.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje