Povežite se s nama

Zabava & Stil

Poznati DJ Fedde Le Grand nastupit će u Međimurju

Objavljeno:

- dana

„Brže, bolje, veće“ tako nam olimpijsko ljeto 2024. najavljuju iz Forestland Festivala. Po 11. puta nas u međimurskom Brezju očekuje preko 48 sati glazbe, tri pozornice i mnogo iznenađenja, sve od 19. do 21. srpnja.

Nekoliko stotina artista, preko pet stotina sati glazbe bila je samo uvertira u Forest XII.

Najveće ime koje će Forestland ugostiti definitivno će biti nizozemski house DJ Fedde Le Grand koji po prvi put stiže na naše prostore. Nakon brojnih vrhunskih live act performansi i nastupa DJ-a, Forestland će se u 2024. pokloniti kralju house glazbe, „Feddeu“.

„Fedde Le Grand dolazi u Međimurje! On je nedvojbeno najveći DJ kojeg smo ikad bukirali i sretni smo što će upravo on biti headliner 12. izdanja festivala Forestland ovog ljeta“, rekao je booking i DJ manager Saša Mikac i dodao: „Remixirao je i surađivao s brojnim artistima, od Coldplaya, Maddone, Robbie Williamsa do Fatboy Slima, Shakire, Rihanne, Mariah Carey, Faithles i mnogih drugih, a brojne hitove slušali smo i mi sami godinama po klubovima, festivalima, a neki od nas i svirali na nastupima. Ljeto u Međimurju sigurno će biti čarobno, ne samo zbog Feddea, već i brojnih drugih artista koji dolaze.“

„Rythm of the Night“, „Put your hands up for Detroit“ i mnogi drugi hitovi stavili su Fedde Le Granda na scenu, a nastupi po najvećim svjetskim festivalima zacementirali njegov značaj. I u 2023. godini Top DJ Mag smjestio ga je na visoko #33 mjesto najboljih DJ glazbenika na svijetu, a to je ljestvica s koje se ne miče još od davne 2007. godine. S nastupima na festivalima poput Ultre, Tomorrowlanda, Parookavillea, Untolda, Coachelle, EDC, Exit, Creamfields, Electric Zoo i Sziget, Fedde Le Grand je DJ koji će razveseliti tisuće posjetitelja Forestlanda.

Najveći kontinentalni festival elektronske glazbe ovog će ljeta ugostiti najbolje iz svijeta glazbe, od regionalnih, lokalnih i svjetskih zvijezda, do live act izvođača.

Ulaznice po cijeni već od 40 eura za oba festivalska dana mogu se pronaći u sustavu Entrio.

Zabava & Stil

Faringaši obilježili 35 godina rada, pridružili se Kavaliri i Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji glazbeni brend Ivanca i Prigorca, glazbeni sastav Faringaši, u nedjelju je u Prigorcu cjelodnevnim programom obilježio svoj jubilej – 35 godina rada i djelovanja.

Nedjelja je ujedno bila i dan velikog vjerskog slavlja u Prigorcu, jer su se brojni vjernici i hodočasnici ovdje tradicionalno okupili na proslavi blagdana Duhova u kapeli Sv. Duha, gdje je misu predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

U organizaciju cijelog slavlja uključili su se i Mjesni odbor te Udruga građana Prigorec, a cijelom događaju pravi je proštenjarski duh dala i ponuda štandova.

Proslava Duhova započela je tijekom prijepodnevnih sati zabavnim programom u dvorištu Područne škole, a koji je nastavljen i tijekom popodnevnih sati. Na početku poslijepodnevnog programa sve okupljene je u ime Grada Ivanca pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Faringašima uputio čestitke u povodu njihova jubileja.

Naglašavajući da su svih tih godina zaštitni glazbeni znak cijelog našeg grada, Friščić je Faringašima poželio još niz uspješnih hitova i plodnih stvaralačkih godina.

-Vjerujem također da ćete već iduće godine svjedočiti ovdje novom projektu – gradnji društvenog centra u Prigorcu – najavio je Friščić domaćinima i gostima.

Proslavi 35 godina rada Faringaša pridružili su se i njihovi prijatelji s estrade. Zapjevao je i Rajko Suhodolčan, uz čije su pjesme brojni posjetitelji zaplesali i zapjevali. A vrhunac vesele proslave svakako su bili gosti iznenađenja – popularni Kavaliri iz Bednje pa stoga i ne čudi da je atmosfera bila izvrsna, a potrajala je sve do večernjih sati.

S obzirom na veliku posjećenost i dobre reakcije posjetitelja, organizatori jednako bogat program najavljuju i dogodine, a bit će, kažu, i novih momenata kojima će se nastojati obnoviti i zaboravu oteti neki stari običaji vezani uz obilježavanje Duhova u Prigorcu.

Manifestaciju u Prigorcu novčano je podržao Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Maturanti se u Varaždinu lagano zagrijavaju za ludi oproštaj od školskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovaj tjedan počinje maturantsko ludilo, a već u ponedjeljak, 20. svibnja maturanti se lagano zagrijavaju za ono što slijedi.

Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega.

U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje