Povežite se s nama

Crna kronika

Prelog: na društvenoj mreži našao motor koji želi kupiti pa prevaren za 8500 eura

Objavljeno:

- dana

Jučer, 28. prosinca, preloški policajci zaprimili su kaznenu prijavu 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela računalne prijevare na njegovu štetu.

Oštećeni je početkom prosinca ove godine putem oglasnika na jednoj od društvenih mreža pronašao oglas o prodaji motocikla. Stupio je u kontakt s prodavateljem koji mu je odgovorio da će mu se za daljnje informacije vezano za kupoprodaju motocikla javiti njegova supruga na e-mail adresu, a koju je prethodno poslao prodavatelju.

Sredinom prosinca oštećenog je putem e-maila na njemačkom jeziku kontaktirala nepoznata osoba koja se predstavila kao supruga prodavatelja motocikla. Objasnila mu je kako se motocikl nalazi u Švicarskoj i da je njegova konačna cijena 8500 eura te kako će se motocikl dostaviti putem specijalizirane dostavne službe.

Oštećeni je pristao na kupovinu te uplatio traženi novčani iznos na dostavljeni bankovni račun. Nakon uplate primio je e-mail da će motocikl biti dostavljen do kraja tjedna. Ujedno, dostavljen mu je i evidencijski broj namijenjen za praćenje pošiljke.

Pošto motocikl nije dostavljen u navedenom roku kontaktirao je dostavnu službu te je dobio odgovor kako se ne bave dostavom motocikala te da je evidencijski broj za praćenje pošiljke zaprimio putem lažne internetske stranice dostavne službe. Nakon toga pokušao je kontaktirati prodavatelja, ali u tome nije uspio te je shvatio kako je prevaren i oštećen za novčani iznos od 8500 eura zbog čega odlučio događaj prijaviti policiji.

Crna kronika

Starac (70) autom u Novom Marofu naletio na 49-godišnjakinju na zebri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u utorak, 14. svibnja, oko 7 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim automobilom. On dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, istome se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su tek stupili na pješački prijelaz – ističe PU varaždinska.

Tom prilikom je desnim bočnim dijelom svog vozila naletio na 49-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta vozila pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ukrao kombi u Varaždinu te se u Strmcu njime zaletio u drvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 13./14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, sa parkirališta poduzeća, nepoznati je počinitelj otuđio kombi vozilo, u vlasništvu poduzeća.

Vozilo su u utorak, 14. svibnja, oko 8 sati, pronašli policijski službenici Policijske postaje Varaždin u Strmcu Podravskom, te je utvrđeno kako je nakon što je nepoznati počinitelj otuđio kombi vozilo istim prouzročio prometnu nesreću udarivši vozilom u drvo.

Nakon provedenog očevida vozilo je vraćeno vlasnicima. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U istoj ulici došlo je i do neuspjele krađe, javila je PU varaždinska.

U razdoblju od 12. do 14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, na parkiralištu poduzeća, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u dva kombi vozila u vlasništvu jednog poduzeća i 54-godišnjaka. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje