Povežite se s nama

Sport

FOTO Varaždinke i Varaždinci utrčali u 2024. godinu, pobjednici 45. Novogodišnje utrke Gutić i Faber

FOTO: ZSUGV

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu je održano 45. izdanje Novogodišnje utrke grada Varaždina, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u 2024. godini i jedinog koje već niz godina počinje točno u ponoć sa Stare na Novu godinu.

U utrci dugoj 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije i Nizozemske.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Uroš Gutić iz Atletskog kluba Borac iz BiH-a, drugo mjesto zauzeo je Jan Kokalj iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Novoselu iz AK Dinamo Zrinjevac.

U kategoriji žena pobjednica je Tea Faber iz Atletskog kluba Fit, drugo mjesto osvojila je Petra Katanec iz AK Dinamo, a treća je bila Helena Gleđa AK Fit.

I ovogodišnje 45. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda” i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

– Raduje nas što nam se iz godine u godinu vraćaju brojni trkači. I ove godine sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina, a osim iz svih dijelova Lijepe naše, mnogo trkača stiglo je i iz inozemstva, što pokazuje vrijednost ove utrke – rekla je Sitar.

Za najbolje trkače organizator je pripremio vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto.

Dodajmo da je varaždinska Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje