Povežite se s nama

Crna kronika

U Ludbregu ženu udarao protvanom po glavi i trljao joj komade suhog kruha po licu

nasilje, bijes, policija,

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjaka iz Ludbrega kojeg se tereti za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji, piše Podravski.

On je u razdoblju od sredine 2022. do 21. svibnja prošle godine u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom počinio navedena kaznena djela. Svjestan da svojim ponašanjem omalovažava i vrijeđa ženino dostojanstvo, učestalo je u alkoholiziranom stanju započinjao svađe sa suprugom. Obično bi joj, stoji u optužnici, predbacivao činjenice iz njezine prošlosti i njezinu prijašnju vezu. U više od pedeset navrata ju je fizički napadao i to tako što ju je udarao rukama po rebrima, licu i glavi, čupao za kosu, a sve iz razloga što žena na njega nije htjela prenijeti dio vlasništva nad stanom u kojem žive.

Tako ju je neutvrđenog dana u travnju prošle godine protvanom ili limom u kojem se sušio kruh najmanje dvadeset puta udario po glavi te joj je komade suhog kruha utrljao u lice, nanijevši joj ogrebotine po licu. Situacija je dodatno eskalirala kada mu je ona 21. svibnja prošle godine dala do znanja da će se rastati od njega. Tek je to posebno razljutilo 52-godišnjaka koji joj je rekao da će sebi učiniti nešto nažao. Govorio je da će gurnuti prste u utičnicu, da će se objesiti i slično, a svojim je ponašanjem kod žene stvarao osjećaj krivnje. Takvim ponašanjem je, stoji u optužnici, 52-godišnjak kod supruge izazvao osjećaj poniženosti te ustrašenost za vlastiti život i sigurnost zbog čega je istog dana napustila svoj stan i sklonila se kod majke. Osim toga, 52-godišnjaka se tereti i za prijetnje koje je 19. svibnja počinio u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom. U nakani da je ustraši, tog joj se dana zgrozio riječima da ako njezin brat dođe u stan će joj posjeći noge tako da će ostati invalid. Te su riječi kod supruge izazvale osjećaj straha, a optužnicom je sudu predložena i presuda.

Izvor: Podravski

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica iz kuće 69-godišnjaka ukradeno nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 9. svibnja, u mjestu Škarnik, kod Varaždinskih Toplica, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka i otuđio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Biciklist u Međimurju životno ugrožen nakon što ga je udario pijani motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

>> Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje