Povežite se s nama

Crna kronika

Sestrama poginule medicinske sestre iz Poljanca koju je usmrtio pijani nogometaš 35.000 eura odštete

Objavljeno:

- dana

Mladi nogometaš (25) iz Koprivnice koji je pijan usmrtio djevojku (25) morat će, po svemu sudeći, platiti naknadu za duševne boli njezinim sestrama.

Odlučio je tako koprivnički sud naloživši tvrtki kod koje je bio osiguran njegov automobil u trenutku nesreće da dvjema sestrama isplati ukupno blizu 35.000 eura s troškovima postupka. Presuda je neporavomoćna, piše Danica.hr.

Osiguravateljska je kuća na ročištu naglasila kako postoji mogućnost postavljanja naknadnog regresnog zahtjeva prema Ivanu Šanjiću jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola. Drugim riječima, osiguravatelj će isplati odštetu, ali će potom tražiti od Šanjića povrat novca.

Inače, Šanjić je pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima na 7,5 godina.

Nogometaš iz Koprivnice proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine u kojoj je poginula medicinska sestra Petra Horvat (25).

Te noći kad se tragedija dogodila vozio je s 1,46 promila alkohola prema Koprivnici. Par minuta iza ponoći, u Kunovec Bregu, mini cooperom je prešao na lijevu stranu ceste u blagom desnom zavoju, kad je iz suprotnog smjera naišla kia sonic kojom je upravljala Petra Horvat.

Ona se kretala prema naselju Poljanec kod Ludbrega, gdje je živjela s majkom. U stravičnom izravnom sudaru Petra je preminula pet sati nakon nesreće, a Šanjić je bio teško ozlijeđen.

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica iz kuće 69-godišnjaka ukradeno nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 9. svibnja, u mjestu Škarnik, kod Varaždinskih Toplica, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka i otuđio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Biciklist u Međimurju životno ugrožen nakon što ga je udario pijani motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

>> Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje