Povežite se s nama

Sport

Lamine Ba sa svojom Mauritanijom u drugom krugu Afričkog kupa nacija: Sjajna atmosfera, još bolji stadioni

Objavljeno:

- dana

I dok su nogometaši Varaždina proveli deset dana na pripremama u Medulinu, njihov stoper Lamine Ba je na Afričkom kupu nacija s repreznetacijom Mauritanije. Njegova reprezentacija nastupa u skupini s Burkinom Faso, Angolom i Alžirom. U prvom susretu odigranom u utorak, 16. siječnja protiv Burkine Faso izgubili su s minimalnih 1:0.

Pogodak odluke postigao je Bertrand Isidore Traoré, bivši igrač Chelsea a trenutno Aston Ville u 96. minuti iz penala.

– Vrlo dobro smo izgledali i na kraju možemo žaliti. Odlučio je kazneni udarac u zadnjoj minuti. Imali smo mnoštvo prilika, naročito u prvom dijelu, ali to je nogomet – stiče Lamine Ba koji je iz igre izašao u 67. minuti.

– Zadovoljan sam svojom partijom, no morao sam izaći u 67. minuti jer posljednjih šest mjeseci imao sam problema s ozljedama i jednostavno nemam kontinuiteta iako sam se osjećao vrlo dobro – dodao je Ba.

Naime, u reprezentaciji igra i njegov brat El Hadji Ba koji nastupa za ciparski Apollon Limassol.

– Atmosfera u ekipi je sjajna. Svi smo kao braća – dodao je Ba.

U sljedećem susretu skupine poraženi su od Angole s 3:2.

– Cilj je proći skupinu. Ako me pitate ono što ja želim, to je uvijek maksimum – četvrtfinale. Porazom od Angole šanse su se smanjile,  no moramo svladali Alžir jer nada za prolazak skupine umire posljednja – rekao nam je Ba prije posljednje utakmice s Alžirom.

U tom susretu njegova momčad slavila je s 1:0 i plasirala se u drugi krug. Stoper Varaždina odigrao je cijeli susret.

– Mnogo ljudi iz Mauritanije živi u Obali Bjelokosti i imamo veliku podršku naših navijača. Oni su uvijek tu za nas – priča nam 26-godišnjak koji je u svojoj karijeri igrao za drugu momčad francuskog PSG-a i drugu momčad Guingampa, talijanskog drugoligaša Virtus Entellu, ciparsku Doxu te luksemburški Progrès Niederkorn.

No, ono što je fasciniralo Ba, ali mnoge su stadioni u Obali Bjelokosti.

– Stadioni su sjajni. Tri utakmice u skupini igramo na stadionu Stade de la paix Bouake. Travnjak je sjajan, a kapacitet je 40.000 s time da je na našoj utakmici s Burkinom Faso bilo oko 30.000 gledatelja. Na još pet stadiona se igra natjecanje, no najviše pažnje plijeni Olimpijski stadion u Abidjanu koji može primiti 60.000 gledatelja – zaključio je Ba.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje