Povežite se s nama

Sport

Šafarić: Protiv Rudeša ozbiljno od početka jer u suprotnom mogu nam zapapriti

Objavljeno:

- dana

U Varaždin u petak, 9. veljače u 17 sati na stadion Varteksa dolazi Rudeš, posljednjeplasirana momčad lige s minimalnim, gotovo i nemogućim šansama da se spasi.

– Ne smije nas zavarati ljestvica. Po meni ekipa koja je zaslužila imati više bodova i ako ne uđemo ozbiljno i koncentrirano mogu nam zapapriti – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor varaždinskog kluba.

U redove Varaždina na zimu stigao je Tomislav Gudelj, koji je prošle sezone igrao za Rudeš. U 23 utakmice za Plavo-bijele upisao je 11 pogodaka te je bio i drugi topnik Prve nogometne lige.

No, na početku sezone je suspendiran.

– Iz Rudeša želim pamtiti više lijepih nego ružnih trenutaka. Čujem se redovito s nekim bivšim suigračima i poznajem nogometnu filozofiju trener Davora Mladine. Mogu biti vrlo opasni, no vrijeme je da upišemo domaću pobjedu – rekao je Gudelj.

Kao što smo već prije pisali redove Varaždina pojačao je napadač Marko Dabro, a stigao je i vratar Kruno Bašić iz austrijskog Bregenza.

On je karijeru započeo u Osijeku, a kasnije je kao 15-godišnjak otišao u Dinamo. Bio je potom u drugoj ekipi Dinama, u slovačkom Seredu, da bi u ljeti 2021. godine otišao u Bregenz.

– Zasad je to to. Odlazaka nema, a što se tiče još pojačanja, to ćemo vidjeti – dodao je Šafarić.

Također, veliko pojačanje Šafariću je povratak Lamine Ba s Afričkog kupa nacija. Tamo je s reprezentacijom Mauritanije ispao u osmini finala.

– Ba je odigrao četiri utakmice i spreman je – zaključio je Šafarić. Za utakmicu protiv Rudeša vraćaju se Postonjski i Mitrovski, a ozlijeđen je samo Vukušić.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje