Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac i Slovak sudjelovali u međunarodnim prijevarama, oštetili državu i tvrtku za dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Varaždina i 39- godišnjakom iz Slovačke.

Naime, kao odgovorne osobe dvaju društava sa istim sjedištem u Međimurskoj ulici u Varaždinu, od 1. travnja 2015. godine do 29. veljače 2016. godine nisu poreznim tijelima prijavili porez na dodanu vrijednost koji su neovlašteno iskazivali na izdanim računima za prodaju robe.

Nisu prijavili porez na dodanu vrijednost na stjecanje dobara unutar Europske unije te prijavili obavljene transakcije koje su od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze, čime su društvima koje su zastupali pribavili imovinsku korist u iznosu neprijavljenog poreza na dodanu vrijednost u iznosu od oko 1.390.000 kuna na štetu državnog proračuna.

Zlorabio ovlasti i izdao bjanko zadužnicu

Također, sumnja se da je češki državljanin (43), odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa ranije navedenim sjedištem u Varaždinu, zlorabeći svoje ovlasti i uz pomoć 45-godišnjaka iz Varaždina, također u svojstvu odgovorne osobe društva, jednom slovačkom državljaninu (41), bez temelja na valjanom pravnom poslu, izdao bjanko zadužnicu na iznos od milijun kuna.

Zadužnicom društvo koje su zastupali daje suglasnost da se novčana sredstva isplate 41-godišnjem Slovaku, kojem je na taj način isplaćeno nešto više od 800.000 kuna.

Ukupna materijalna šteta ovih kaznenih djela procjenjuje se na više od dva milijuna kuna.

Protiv osumnjičenih policijski službenici podnijeli su kaznene prijave za kaznena djela Utaje poreza ili carine, Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje