Povežite se s nama

Crna kronika

U Vratišincu razbojnik opljačkao trgovinu, u Brezju pronađena neeksplodirana protugradna raketa!

Objavljeno:

- dana

U utorak, 15. svibnja, oko 13:45, u Ulici dr. Vinka Žganca u Vratišincu, nepoznati maskirani počinitelj je držeći u ruci nož ušao u trgovinu mješovitom robom i od zaposlenice zatražio novac.

Nakon što mu je novac predan, počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru. U događaju zaposlenica nije zadobila ozljede. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Policijska uprava moli građane da se, ukoliko raspolažu korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu, jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominju da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

Prometna nesreća

U srijedu, 15. svibnja oko 6:25 u Čakovcu na raskrižju ulica Rudolfa Steinera i Sajmišne došlo je do prometne nesreće, u kojoj 21-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka prilikom dolaska do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario moped čakovečkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik.

Vozilom Hitne pomoči ozlijeđeni vozač mopeda prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje mu je pružena liječnička pomoć. Tjelesne ozljede bit će okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava

U utorak, 15. svibnja u jutarnjim satima u poljskom predjelu zvanom “Ravnice” nedaleko Brezja, prilikom obrade poljoprivredne površine 54-godišnjak pronašao je eksplozivnu napravu.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o neeksplodiranom dijelu protugradne rakete, koji je preuzeo i do uništenja pohranio u skladištu Policijske uprave.

I ovom prilikom Policijska uprava zahvaljuje građanima na suradnji, te ih poziva da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Žele ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

Dopuna informacije za prometnu nesreću

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za 79-godišnjakinju s područja općine Belica, iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozljede.

Naime, u srijedu 9. svibnja oko 9.30 sati u Čakovcu, Ulici ZAVNOH-a, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 59-godišnjakinja sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavala sigurnosnom brzinom. Zbog toga je vozilom udarila u 79-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv 59-godišnje vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje