Povežite se s nama

Sport

FOTO Varaždin se ispromašivao u Puli, Drožđekov pogodak ostavlja nadu pred uzvrat

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina poraženi su rezultatom 3:1 na gostovanju protiv Istre, u prvoj utakmici kvalifikacija za ulazak u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je proteklo u znaku Varaždinaca, koji iz prve prave prilike dolaze do prednosti. Sačer u 10. minuti prolazi po desnoj strani, ubacuje prizemnu loptu na koju natrčava Domagoj Drožđek te neobranjivo pogađa za vodstvo Varaždina od 1:0. Malo je nedostajalo da Varaždinci u 23. minuti povećaju vodstvo. Ponovno se Sačer našao u ulozi asistenta. Glavom spušta loptu za Drožđeka koji puca iz prve, ali njegov pokušaj zaustavlja vratnica.

Greda spašava domaćine

U 31. minuti okvir gola još jednom spašava domaćine. Jertec je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Golubar glavom loptu skreće u gredu. Jertec u 35. minuti u priliku gura Glavicu, koji oklijeva s udarcem pa njegov pokušaj završava pored gola. U posljednjoj minuti prvoga dijela dvije velike prigode. Prvo je Golubar potegnuo kontru preko cijelog terena, ali njegovo proigravanje Glavica ne uspijeva pretvoriti u drugi pogodak. Pred posljednji sučev zvižduk i Istra dolazi do velike prilike, prve na utakmici. Lopta je došla do Antunovića koji se spetljao na svega pet metara od gola, tako da vrataru Ivanu Nevistiću nije bio problem pokupiti loptu. Drugi dio prigodom otvaraju Puljani. U 48. minuti Roce puca glavom, ali ravno u ruke Nevistića. U 55. minuti Istra dolazi do izjednačenja autogolom Golubara. Nakon ubačaja s desne strane veznjak Varaždina glavom skreće loptu u vlastitu mrežu. Prvu priliku u nastavku Varaždin je imao u 63. minuti. Drožđek je pucao iz daljine, ali njegov promašaj prolazi uz lijevu vratnicu.

Istrin preokret

Samo minutu kasnije Istra radi veliki preokret. Ottochian prolazi po desnoj strani, ubacuje nisko do Vojnovića koji koristi loše postavljenu varaždinsku obranu te zabija za domaće vodstvo od 2:1. U 67. minuti zamalo novo izjednačenje. Jertec ubacuje, a Senić glavom puca iznad gola. U 76. minuti glavom je neprecizan bio i Kulenović. I kada se mislilo kako će Varaždinci na uzvrat s minimalnim zaostatkom, Roce je u 89. minuti povećao prednost Istre na 3:1. Opet su igrači Varaždina loše reagirali u obrani nakon ubačaja iz kornera, a Roce četvrtim pogotkom u sezoni donosi svojoj momčadi veliku prednost. Uzvrat u Varaždinu igra se u subotu u 19 sati.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje