Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Biciklijada u Sračincu: zbog sigurnosti sudionika uklanjana gnijezda stršljena

Objavljeno:

- dana

Prije četiri godine članice Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec imale su ideju da organiziraju biciklijadu za svu djecu i roditelje koji žive na području Sračinca i Svibovca Podravskog.

Ideja je pala na plodno tlo, ostvarena je suradnja Općine Sračinec i Osnovne škole Sračinec i već peti put biciklijada je održana, ovaj put s više od 280 biciklistica i biciklista svih životnih dobi. – Veseli me ovakav odaziv, sve majice koje smo odštampali smo i podijelili, a neki koji su došli kasnije, nisu ih ni dobili. Dva prošla vikenda vrijeme nas nije poslužilo, a imali smo i problem s iznimno visokim vodostajem Drave. Danas se sve poklopilo, dočekali smo ugodno proljetno jutro i krenuli put Svibovca i Drave. Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli: Ženska inicijativa HNS-a, Osnovna škola Sračinec, direktor HE Varaždin Darko Kuča, vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, Đurđica Kovačić, PU Varaždin i ostali. No najviše hvala svim roditeljima i djeci koji su nam pomogli da ostvarimo cilj – da se povodom Dana obitelji one okupe i u obiteljskom krugu provedu ugodno prijepodne u prirodi – rekao je općinski načelnik Božidar Novoselec. Zanimljivo je da su nekoliko dana prije biciklijade pripremljene šumske staze, stalno je praćen vodostaj Drave, a poduzeće za dezinsekciju moralo je čak ukloniti nekoliko gnijezda stršljena koja su prijetila sigurnosti biciklista. Standardna ruta vodila je sudionike biciklijade od Doma kulture u Sračincu, preko kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski i do starog toka rijeke Drave. Ukupna dužina staze bila je oko 13 kilometara, od kojih 9 asfalta i oko 4 kilometra šumskog makadama. Tamo je organiziran odmor, igre za djecu te besplatan obrok i osvježenje. Kolona je tada produžila do križa pored Drave, gdje se moglo vidjeti kako snažno rijeka utječe na okoliš. Iako je trenutni vodostaj omogućavao približavanje rijeci, velika količina naplavina, granja, pa i cijelih stabala svjedočio je o silini Drave u trenucima kada je vodostaj iznimno visok. Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje