Povežite se s nama

Sport

Varaždinka Ema Juričan u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila na Europskom kupu u orijentacijskom trčanju

Objavljeno:

- dana

Varaždinka Ema Juričan, članica Orijentacijskog kluba Varaždin, proteklog vikenda je nastupila na Europskom kupu u orijentacijskom trčanju „European Youth Orienteering Cup” koji se održavao u mađarskom Caskvaru.

Riječ je o natjecanju koje okuplja najbolje kadetkinje i kadete te mlađe juniorke i mlađe juniore Staroga kontinenta, a mlada Varaždinka nastupila je u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Prvi dan Europskog kupa donio je natjecanje u štafeti, u kojoj su hrvatske kadetkinje u sastavu Ema Juričan, Sara Delić i Dora Delić zauzele visoko 7. mjesto.

U pojedinačnim natjecanjima, Ema je u utrci na dugim stazama zauzela 56. mjesto u konkurenciji 69 natjecateljica, dok je na srednjim stazama s mnoštvom zanimljivi kratkih dionica, u ukupnom poretku zauzela 38. mjesto od 71 natjecateljice.

S obzirom da je ovo bio prvi nastup mlade varaždinske sportašice na jednom ovakvom orijentacijskom događanju, itekako može biti zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Ema je poziv u reprezentaciju Hrvatske zaradila zahvaljujući odličnim rezultatima u prošloj sezoni orijentacijskog trčanja. Naime, nastupila je u deset od ukupno 13 utrka Kupa Hrvatske u kategoriji natjecateljica do 14 godina, osvojivši pritom čak osam prvih mjesta i dva druga. Takav uspjeh nije mogao proći nezamijećeno od strane stručnog vodstva hrvatske orijentacijske reprezentacije, te je Ema s pravom ponijela titulu jedne od perspektivnih mladih sportašica Hrvatske u ovom sportu.

Sljedeći nastup za reprezentaciju Ema će imati na Europskom prvenstvu koje će se održati od 21. do 24. lipnja u Poljskoj.

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje