Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Koncert Urbana&4 uz gudački orkestar varaždinska publika će dugo pamtiti

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Urban&4 uz gudački orkestar u subotu su napunili Arenu Varaždin.

Publika je uživala u koncertu koji je trajao više od dva sata, a donio je presjek novije i starije Urbanove glazbe. Gudački orkestar priodonio je uistinu posebnoj atmosferi u dvorani.

Lijepa i za pamćenje je kombinacija Urbanove glazbe uz gudački orkestar. Obožavatelji su cijeli koncert pjevali.

Damir Urban je cijelu večer komunicirao s publikom, zbijao šale na račun svojih godina, a poručio je da on i supruga i u nedjelju ostaju u Varaždinu da bi malo uživali.

Zabava & Stil

Faringaši obilježili 35 godina rada, pridružili se Kavaliri i Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji glazbeni brend Ivanca i Prigorca, glazbeni sastav Faringaši, u nedjelju je u Prigorcu cjelodnevnim programom obilježio svoj jubilej – 35 godina rada i djelovanja.

Nedjelja je ujedno bila i dan velikog vjerskog slavlja u Prigorcu, jer su se brojni vjernici i hodočasnici ovdje tradicionalno okupili na proslavi blagdana Duhova u kapeli Sv. Duha, gdje je misu predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

U organizaciju cijelog slavlja uključili su se i Mjesni odbor te Udruga građana Prigorec, a cijelom događaju pravi je proštenjarski duh dala i ponuda štandova.

Proslava Duhova započela je tijekom prijepodnevnih sati zabavnim programom u dvorištu Područne škole, a koji je nastavljen i tijekom popodnevnih sati. Na početku poslijepodnevnog programa sve okupljene je u ime Grada Ivanca pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Faringašima uputio čestitke u povodu njihova jubileja.

Naglašavajući da su svih tih godina zaštitni glazbeni znak cijelog našeg grada, Friščić je Faringašima poželio još niz uspješnih hitova i plodnih stvaralačkih godina.

-Vjerujem također da ćete već iduće godine svjedočiti ovdje novom projektu – gradnji društvenog centra u Prigorcu – najavio je Friščić domaćinima i gostima.

Proslavi 35 godina rada Faringaša pridružili su se i njihovi prijatelji s estrade. Zapjevao je i Rajko Suhodolčan, uz čije su pjesme brojni posjetitelji zaplesali i zapjevali. A vrhunac vesele proslave svakako su bili gosti iznenađenja – popularni Kavaliri iz Bednje pa stoga i ne čudi da je atmosfera bila izvrsna, a potrajala je sve do večernjih sati.

S obzirom na veliku posjećenost i dobre reakcije posjetitelja, organizatori jednako bogat program najavljuju i dogodine, a bit će, kažu, i novih momenata kojima će se nastojati obnoviti i zaboravu oteti neki stari običaji vezani uz obilježavanje Duhova u Prigorcu.

Manifestaciju u Prigorcu novčano je podržao Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Maturanti se u Varaždinu lagano zagrijavaju za ludi oproštaj od školskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovaj tjedan počinje maturantsko ludilo, a već u ponedjeljak, 20. svibnja maturanti se lagano zagrijavaju za ono što slijedi.

Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega.

U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje