Povežite se s nama

Sport

3. NL Sjever: Varteks siguran u Kotoribi te stigao samo na dva boda do trećeplasirane Pitomače

FOTO: NK Varteks

Objavljeno:

- dana

Odigrani su susreti 20. kola 3. NL Sjever. Varteks je gostovao kod Graničara u Kotoribi i slavio s 3:1.

Prvi gol pao je u 27. minuti. Glavica je oduzeo loptu domaćem vrataru i zabio za 1:0. Bio je to 14. gol Dejana Glavice koji drži vodeće mjesto liste strijelaca Lige. Nedugo potom i povećanje vodstva. Korner izvodi Dolovski, a na pravom mjestu je Noa Lukačić koji glavom pogađa za 2:0.

Na samom kraju poluvremena u listu strijelaca upisuje se i Matija Kanceljak, koji je postigao 12. gol u sezoni. U drugom dijelu domaćin se pribrao i uspio je smanjiti na 3:1 preko Domagoja Dežđeka. Pokušavali su domaći vratiti utakmicu u neizvjesnije vode, ali Banfić je bio siguran na golu, tako da su Bumbari utakmicu mirno priveli kraju.

U derbiju kola vodeći Polet i drugoplasirani Rudar remizirali su 1:1, a Međimurje je odigralo 0:0 s Pitomačom, tako da je Varteks stigao na samo dva boda od trećeplasirane Pitomače.

– Čestitam dečkima na ovoj pobjedi, koja je gostujuća, pa to ima dodatni značaj. Drugo poluvrijeme smo imali mali pad u igri. Moramo vidjeti zašto se to dogodio – rekao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Dodajmo da je Podravina ugostila posljednju Viroviticu u 20. kolu te je izgubila s minimalnih 1:0. U idućem kolu Varteks dočekuje Međimurje, a Podravina odlazi u goste Rudaru. 

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje