Povežite se s nama

Sport

Ivi Hrastovec slavio pobjedu na utrci 24 sata Ivančice, popeo se čak 19 puta

Objavljeno:

- dana

Na sve popularnijoj utrci, 24 sata Ivančice, u petak i subotu nastupilo je 225 sportaša, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu. Sveukupno je zabilježeno 1431 uspon.

Ovogodišnji ukupni pobjednik je Ivi Hrastovec koji se u vremenu od 24 sata uspješno uspeo i spustio na Ivančicu čak 19 puta, drugi je bio Rok Cokan sa 17 uspona i spustova, dok je treće mjesto pripalo Marijanu Butorcu sa 16 uspona i spustova. Spomenimo i da je Hrastovec i prošlogodišnji pobjednik.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Iris Bostjančić (1980.) sa 13 uspona i spustova, drugomjesto pripalo je Ivani Kikelj (1991.) sa 12 uspona i spustova, a treće Daši Žnidarić (1989.) sa 11 uspona i spustova po Ivančici. 

Posebne nagrade su se dodijelile i najstarijem i majmlađem sudioniku utrke, ove godine je najstarija bila Vesna Štraus koja je napravila 10 uspona i spustova na Ivančici dok je najmlađi sudionik bio Matej Hokman (2009.) koji je također odradio 10 uspona i spustova.

Utrku je po peti put organizirao SRD 315 Sjeverozapad, a u duhu turističkog brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada, i ove je godine novčano podupirao Grad Ivanec, te je pomogla i Turistička zajednica Grada Ivanca.

-Hvala i vidimo se sljedeće godine na 6.izdanju utrke 24 sata Ivančice u novom Parku prirode Ivancica, Strahinjcica, Ravna Gora i Macelljsko gorje – napisali su iz SRD 315 Sjeverozapad.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje