Povežite se s nama

Život i društvo

Nastavlja se modernizacija nerazvrstanih cesta u Općini Bednja

Objavljeno:

- dana

U Općini Bednja radi se punom parom na modernizaciji nerazvrstanih cesta. Naime, općinski načelnik Damir Poljak 15. travnja je s izvođačem radova potpisao ugovor za još jednu vrijednu investiciju kojom će se poboljšati prometna infrastruktura i tako nastaviti uspješan niz provođenja projekata modernizacije i sanacije nerazvrstanih cesta.

Potpisan je tako ugovor o izvođenju radova u okviru projekta „Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Bednja: Zimeti, Brežani -Vrbanići, Odvojak Monterići, Brezova Gora – Perneki, Štruklji – Pavlinići, Hojski – Perneki, Brlići – Vukovski”.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 121.869,38 eura s PDV-om, a zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom izrazio je načelnik Damir Poljak.

– U sanaciju i obnovu nerazvrstanih cesta u posljednjih gotovo šest godina uložena su značajna sredstva, što je jasan pokazatelj da se Općina Bednja kontinuirano zalaže za razvoj ovoga kraja na dobrobit unapređenja kvalitete života svojih stanovnika – istaknuo je načelnik Poljak, dodavši da kvalitetna prometna infrastruktura, osim što doprinosi sigurnosti mještana, također stvara bolje uvjete za poslovanje jer privlači investitore, potiče lokalno gospodarstvo i samim time otvara nova radna mjesta.

– I nadalje ćemo ulagati u modernizaciju prometne infrastrukture te na taj način jačati našu zajednicu – zaključio je Poljak.

Život i društvo

PU varaždinska organizira javnu prodaju bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska će u petak, 24. svibnja s početkom u 9 sati održati javnu prodaju bicikla.

Javna prodaja bicikla će se održati u dvorištu Policijske postaje Ludbreg, na adresi  Ludbreg, Koprivnička 15. Bicikli se mogu razgledati neposredno prije kupnje, a početne cijene biti će istaknute na mjestu prodaje.

Kupnja je po načelu „viđeno-kupljeno“ i  isključuje naknadne prigovore.

Nastavite čitati

Život i društvo

Proglašena prirodna nepogodu zbog mraza za Općinu Bednja, šteta preko 1,6 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Anđelko Stričak je u ponedjeljak 20. svibnja proglasio prirodnu nepogodu zbog mraza za područje Općine Bednja.

 Mraz je velike štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima nanio u noćnim i jutarnjim satima 26. travnja 2024. godine.

 Prema zahtjevu Općine Bednja dostavljenom Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta, štete na poljoprivrednim kulturama, prvenstveno na vinogradima, povrtnim i voćarskim kulturama su od 30 do 80 posto.

 Prva procjena ukupne štete zbog mraza iznosi 1.600.000 eura. 

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode prijaviti Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku i na propisanom obrascu. U roku od 15 dana Općinsko povjerenstvo treba izraditi prve procjene šteta, a u roku od 50 dana Županijskom povjerenstvu dostaviti konačnu procijenjenu štetu.

 Županijsko povjerenstvo će potom u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje