Povežite se s nama

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Denisu K. (38) koji je nožem u Donjem Knegincu ubio oca određen istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva i tjelesne ozljede.

>>FOTO Krvavi sukob u Knegincu: Zgodan, miran dečko i nitko ne bi pomislio da će se tako nešto desiti

Riječ je o Denisu K. koji je u obiteljskoj kući u mjestu Donji Kneginec, zadao nožem ocu (64) više ubodnih i reznih rana uslijed kojih je on preminuo. Također, nožem je nanio tjelesne ozljede svojoj majci (61) u vidu više reznih rana po ruci.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dilali drogu kod varaždinskih srednjih i osnovnih škola: policija im pronašla 121 gram konoplje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 22. svibnja, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, u sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja vezanog uz prodaju droge u zonama srednjih i osnovnih škola, odnosno vezanog uz kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kaznena djela omogućavanja trošenja droga, pretražili domove i druge pripadajuće prostorije te vozila kojima se koristi 10 osoba u dobi od 17 do 24 godina.

Provedenim pretragama pronađen je 121 gram konoplje, 20 sjemenki nalik na sjemenke konoplje, 2 grama hašiša, zračni pištolj za kojeg nije izvršena prijava nadležnom tijelu, 1 vaga za precizno vaganje droge, 10 drobilica te 11 mobilnih uređaja. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja dvije uključene osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Protiv ostalih osoba obuhvaćenih istraživanjem će se redovnim putem podnijeti odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, odnosno optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje