Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 8670 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL-a ugostili su zagrebački Dinamo. Susret pred 8670 gledatelja završio je 1:0 za zagrebački sastav.

Oba trenera započela su u formacijama 3-5-2. Varaždin, koji inače gotovo uvijek započinje susret u 4-2-3-1, zrcalio je formaciju prema Dinamu. Započeli su Zelenika na golu, u zadnjoj liniji Ba, Jelenić i Nekić, na bokovima desno Vukčević, lijevo Boršić, u sredini Lusavec, Postonjski i Mitrovski, a u napadu Dabro i Drožđek.

To se pokazalo uspješnim do drugog dijela prvog dijela. Nisu Varaždinci mnogo dali gostima do tada. Disciplinirano su stajali iza lopte i sve zatvarali.

No, u 29. onda je Petković prodao tunel varaždinskim braničima i počela je opća opsada gola Olivera Zelenike. Najbliže pogotku bio je Sučić u 29. minuti kada je Zelenika odlično nogom skinuo njegov pokušaj, a isti igrač u 32. pogodio je stativu.

Nije ni Varaždin bio bez prilika. Onu najbolju imali su u 36. minuti. U njoj se našao Mitrovski koji je matirao Nevistića, no s crte je izbio Theophile Catherine. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U prvoj minuti drugog dijela Dinamo je poveo. Vidović se izbacio na 20 metara i prekrasno pogodio u suprotni kut.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio kontrolirati igru. Priliku za povećanje gosti su imali u 74. minuti kad je obrana Varaždina zaboravila na Petkovića, no njegov udarac glavom je odlično obranio Zelenika. Minutu kasnije Brodić, bivši igrač Varaždina, zaobišao je Zeleniku, ali Jelenić je izbio s gol crte.

U 79. minuti Baturina je odlično izbacio u šansu Sučića koji je krenuo na Zeleniku. Ipak, otišao je preširoko od gola i varaždinska obrana otklonila je opasnost.

Mogao je Varaždin zapapriti Dinamu u 86. minuti. Pobjegao je varaždinski napadač Dabro Modroj obrani, zaobišao Nevistića, ali pogodio je vanjski dio mreže. U 90. minuti mogao je Ademi glavom povećati gostujuće vodstvo. Ipak otišlo je pored gola.

Završilo je minimalnim slavljem gostiju.

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje