Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji.

– Već godinama održavamo ovu lijepu akciju, u kojoj nam je cilj okupiti cijele obitelji koje će provesti nekoliko lijepih sati u kretanju u prirodi. Vrijeme nas i danas počastilo, nije prevruće, a uz obalu starog toga rijeke Drave boravit ćemo u hladu. Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju, od djelatnika Osnovne škola Sračinec i Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec, obitelji Krobot pored čije kućice smo se zaustavili, do naših vrijednih vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i policije koja je osiguravala ovu biciklijadu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su otplesali jedan kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje su se sudionici mogli okrijepiti i družiti.

Foto i video

FOTO Hari Mata Hari svojim hitovima razgalio publiku u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U tijeku su Dani Miholja u općini Sračinec. Prvog dana u petak, 27. rujna nastupio je legendarni Hari Mata Hari.

Svojim hitovima kao što su Prsten i zlatni lanac, Lejla, Baš ti lijepo stoje suze…, razgalio je mnoštvo koje je zbilja uživalo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ljubitelji konja, kočija i povijesnih postrojbi došli na svoje kod Starog grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Kroz prošlost u Varaždinu su konji i kočije bili svakodnevna pojava na ulicama grada, ali danas su nešto što plijeni pažnju.

Današnju prekrasnu subotu Udruga “Varaždin – grad kočija” iskoristila je za organiziranje manifestacije “Dan kočija u Varaždinu”. Veći dio programa održao se kod Starog grada.

Konji, kočije, zaprege i jahači donijeli su tijekom cijelog dana duh nekih davnih vremena na sjeverno i zapadno grabište izvan bedema Starog grada, a posebna atrakcija je mimohod zaprega i jahača.

Održan je i 26. Susret povijesnih postrojbi.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje