Povežite se s nama

Život i društvo

Nova grupa trnovečkih osnovnoškolaca završila školu plivanja

Objavljeno:

- dana

Gradskim bazenima u Varaždinu ovih su dana ponovo odjekivali dječja vika i smijeh – nova grupa mališana iz općine Trnovec Bartolovečki učila je i naučila plivati.

Riječ je o novoj generaciji učenika 4. razreda Osnovne škole Trnovec, njih 36 te 18 učenika Osnovne škole Šemovec koji su uz vodstvo stručnih trenera uspješno završili petodnevnu školu plivanja. Podršku im je pružila i na uspjehu čestitala načelnica Verica Vitković.

– Jako je važno da djeca pohađaju ovakve aktivnosti, njima je to prije svega zanimljivo i zabavno, ali i iznimno korisno. Raduje me što su svi uspješno savladali ovaj program i neizmjerno smo zbog toga zahvalni svim trenerima. Djeci čestitam što su završila školu plivanja, ali njihov me uspjeh i ne čudi, budući da su svi vrlo marljivi i inače se bave sportom – rekla je načelnica.

Podsjetila je koliko je važno da se djeca druže i da budu što aktivnija u svoje slobodno vrijeme.

– Današnja moderna tehnologija im odvlači pažnju, ali ovo je naš način da ih potičemo da što više borave u prirodi, da se zajedno igraju, da se bave sportom, a ne da samo sjede pred računalima – kazala je načelnica Vitković.

Školu plivanja, kao i prijevoz za osnovnoškolce, iz svog je proračuna financirala Općina Trnovec Bartolovečki i kao i uvijek dosad, za roditelje je bila besplatna.

Život i društvo

Sv. Ilija: u srijedu spomen obilježavanje 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom  35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje bit će održan spomen na ovog preminulog svećenika i dobrotvora u srijedu 3. srpnja u Svetom Iliji.

Najprije će na groblju u Svetom Iliji biti polaganje vijenaca i molitva na grobu vlč. Cecelje u 18.30, a potom sveta misa zadušnica u 19 sati u župnoj crkvi sv. Ilije.

Vlč. Cecelja svećenik je koji se do svoje smrti zalagao da se sačuva istina na poratna stradanja Drugog svjetskog rata, a koja su započela izručenjem u partizanske ruke na Bleiburško polje pristigle hrvatske vojske i civila.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ovako izgleda dijelom zatvoreno križanje na ulazu u Varaždin gdje će ubrzo niknuti turbo rotor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulaz u Varaždin uskoro dobiva turbo rotor.

Naime, već oko dva mjeseca traju radovi u Gojancu, na gradnji turbo rotora na raskrižju državnih cesta DC2 i DC35 s Ulicom Braće Radića u Varaždinu vrijedni 1,2 milijuna eura bez PDV-a.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač Colas Hrvatska.

Očekuje se završetak radova do kraja kolovoza ove godine.

Vozači su se već neko vrijeme na ovoj lokaciji vozili po raskopanim cestama te uz privremene regulacije prometa, a policija je javila da se od ponedjeljka, 1. srpnja, cesta zatvara za promet svih vozila kroz Ulicu Braće Radić u Varaždinu. Ovo znači da ako dođete iz smjera Vidovca ne možete ravno nego morate obilaznicom kroz Hrašćicu ili Poljanu Biškupečku.

Evo kako radilište turbo rotora izgleda u utorak, 2. srpnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje