Povežite se s nama

U fokusu

Baka iz Varaždina (80) u “paklu“ BON-BONA i HT-a: “Već mjesec dana čekam signal za mobitel i pretplatu“

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

“Imam 80 godina, bolesna sam i živim sama nakon nedavne smrti supruga i sina. Godinama smo bili u Hrvatskom Telekomu u Varaždinu sa sjedištem v trgovačkom centru Lumini jako zadovoljni sa uslugom gdje sam ostala i nakon smrti nedavno preminulog supruga.“

Ovim riječima počinje potresno svjedočanstvo starije Varaždinke koja upravo proživljava sav jad i čemer koji postoji na hrvatskom tržištu mobilne telefonije.

– Još 18. travnja 2024. u 10.30 sati došao mi je na vrata zvoniti gospodin u žutom kombiju, pružio mi je bijelu kovertu i pitao me hoću li je potpisati. Nisam znala što je, sve dok mi nije rekao da je iz BON-BONA za mobitel. Nikad prije nisam čula za BON-BON , niti sam znala da postoji. Kovertu nisam ni primila u ruke, rekla sam da ne, da ja imam mobitelu Hrvatskom Telekomu , gdje sam zadovoljna. Čovjek je rekao hvala i doviđenja, da bi mi 19. travnja, već idućeg dana  isključili mobitel i fiksni telefon – piše u dopisu koji je stigao na adresu redakcije Regionalnog tjednika.

Baka je potom zvala Hrvatski Telekom  u Luminiju i rekli su joj da više nije njihov pretplatnik, već da je u BON-BONU.

– Ja za to nisam nikad potpisala, da želim ići k njima. Fiksni telefon su mi uključili za dva dana, nakon više nazivanja i  zamolbi. Međutim, do današnjeg dana, 20. svibnja meni nije uključen mobilni uređaj, niti sam dobila njihovu karticu, ni novi broj, i nije mi jasno kako su oni došli do mojeg OIB-a i broja osobne kartice , a da više od mjesec dana nemam signala na mobitelu. Zvala sam broj BON –BONA ne znam koliko puta, i samo se uključivala sekretarica.  S nikim nisam mogla doći u kontakt, da mi objasni taj bezobrazluk – ogorčena je korisnica HT-ovih usluga.

Potom je, navodi, otišla  u Hrvatski Telekom u Lumini 2. svibnja.

– I oni su mi dali novu karticu i gospođa je rekla da će mobitel u roku dva dana biti aktiviran. Danas je 16. svibnja i još ništa.  Znači 32 dana sam bez mobitela, a uvijek smo ga moj pokojni suprug i ja redovito plaćali. Račun za april mi nije bio ništa umanjeni nego obično. Nije mi jasno kako netko može biti toliko bezobrazan da vas iskoristi i prisili na nešto što ne želite – zaključuje naša čitateljica.

U fokusu

FOTO Sesvete Ludbreške poharala pijavica, vatrogasci imali pune ruke posla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Snažno nevrijeme jučer je zahvatilo i ludbreški kraj. U nekim je dijelovima pala i tuča, ali ovaj put najviše je štete napravio olujni vjetar koji je bio praćen jakom kišom.

Prema pisanju Podravskog lista, Sesvete Ludbreške, naselje u sastavu Općine Sveti Đurđ, poharala je i pijavica.

-Snažna pijavica u Vinogradskoj ulici s obje je strane rijeke Plitvice na dva imanja uzrokovala veliku materijalnu štetu. Na električnoj mreži slomljena su dva stupa, a snažan vjetar razbacao je crijepove s gospodarskih zgrada. Pokrovne limove sa garaže pijavica je odnijela ravno u Plitvicu, a srušila je i jelku na ogradu. Na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Sveti Đurđ i DVD-a Sesvete Ludbreške te radnici ludbreške Elektre – piše Podravski list.

-Našli smo se nažalost u aktivnostima zbog kojih i postojimo, a to je nesebično pomažući našim sumještanima uslijed šteta koje je njihovim imovinama nanijelo nevrijeme. Tako smo pomogli kod saniranja krovišta oštećenog prilikom urušavanja dimnjaka, čišćenju okoliša, uklanjanju granja, te na kraju čišćenju korita rijeke Plitvice od ostataka krovišta koje je vjetar donio iz udaljenog gospodarskog objekta – napisali su sesvetski vatrogasci na svom Facebooku.

Podsjetimo i da je ludbreški kraj nedavno pogodilo jako nevrijeme, a tada je najviše stradalo ludbreško prigradsko naselje Sigetec.

FOTO Pijavica protutnjala Ludbregom, štete su ogromne: Trajalo je dvije minute, ali to je bilo strašno

FOTO: DVD Sesvete Ludbreške

Nastavite čitati

U fokusu

Neki će mladići imati pravo na odgodu obveznog vojnog roka, ali odredit će im se krajnji rok za služenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

S prvim danom iduće godine, prođe li političku proceduru, trebao bi ponovno krenuti obvezni vojni rok u Hrvatskoj, koji je zamrznut 2008. godine i zamijenjen dobrovoljnim služenjem.

Govoreći o motivima za ponovno uvođenje, Ivan Jušić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale MORH-a, jutros je u HTV-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” istaknuo kako je u Ustavu RH, u članku 47, upisano da su svi građani RH koji su za to sposobni dužni braniti svoju zemlju, osim što oni koji zbog vjerskih ili moralnih nazora imaju prigovor savjesti ne moraju obnašati vojničke dužnosti, donosi vijesti.hrt.hr.

Jedan od glavnih razloga za uvođenje obveznog vojnog osposobljavanja je da bi se pričuvne postrojbe nesmetano popunjavale, rekao je Jušić.

Naveo je da vojni rok neće biti kraći od dva mjeseca niti duži od tri.

Naveo je i da HV za početak 2025. ima dovoljno časnika i dočasnika koji mogu provesti temeljno vojno osposobljavanje.

Neke kategorije mladića, poput onih koji idu na studij ili se nalaze u inozemstvu, imat će pravo na odgodu, s tim da će se odrediti krajnji rok za služenje, rekao je Jušić.

Mladići, naravno, moraju proći zdravstvene preglede kako bi se utvrdila njihova sposobnost za vojnu službu, a oni koji nisu sposobni neće biti ni pozvani.

– Za njih će biti nešto lakše nego za ulazak u profesionalnu vojsku, neće morati raditi testove tjelesne spremnosti – rekao je Jušić.

Nakon završetka obveznog vojnog roka, oni koji ne izaberu vojni poziv bit će raspoređeni u pričuvne postrojbe u skladu sa svojim prebivalištem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje