Povežite se s nama

Crna kronika

Maloljetnik čak 11 puta provalio u ugostiteljske objekte i ukrao novac

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin su 21.05.2024. godine dovršili kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela teških krađa.

On je, kako se sumnja u razdoblju od 20.03.2024. godine do 18.05.2024. godine, počinio ukupno 11 teških krađa provaljivanjem u ugostiteljske objekte na području mjesta Kućan Gornji i Kućan Marof kao i na području samog grada Varaždina.

Tom prilikom je iz istih otuđio novac iz blagajna te novac iz raznih aparata. Prema maloljetniku slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  

Crna kronika

FOTO Buknuo požar na poslovnom objektu u Gornjem Knegincu, u pomoć priskočili susjedi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pripadnici DVD-a Gornji Kneginec u petak, 21. lipnja oko 1 sat imali su pune ruke posla.

Naime, zaprimili su dojavu VOC-a JVP Varaždin o požaru poslovnog objekta. Na intervenciju su izašli s navalnim i tehničkim vozilom te 11 operativnih vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđujemo da se radi o požaru vanjskog dijela terase. Do našeg dolaska požar su pogasili susjedi, a mi vršimo natapanje vodom preostalog žarišta i provjeru temperature gorivih materijala na objektu – ističu iz DVD-a Gornji Kneginec.

Nastavite čitati

Crna kronika

U sudaru tri auta kod Donjeg Mihaljevca ozlijeđene dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 20. lipnja, nešto prije 18 sati na raskrižju dviju lokalnih cesta kod skretanja za Donji Mihaljevec, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila te su ozlijeđena dva sudionika, javila je PU međimurska.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 57-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom, koprivničkih registarskih oznaka, kolnikom lokalne ceste u smjeru Donje Dubrave. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje) i gustoći prometa (zaustavljeno vozilo ispred) zbog čega je prednjim bočnim dijelom automobila udario u stražnji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim se ispred u namjeri skretanja ulijevo te propuštanja vozila iz suprotnog smjera, zaustavio 47-godišnji vozač.

Uslijed siline udara osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak odbačen je izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u zaštitnu odbojnu ogradu, dok je osobni automobil kojim je upravljao 57-godišnjak, u nastavku kretanja prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u smjeru Preloga upravljao 59-godišnji vozač. Uslijed siline udara automobil kojim je upravljao 59-godišnjak izletio je izvan kolnika na poljoprivrednu površinu.

Ozlijeđeni 47-godišnjak i 57-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni te su nakon pružene liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Lokalna cesta broj 20039 kod Donjeg Mihaljevca zbog obavljanja očevida od 18 do 20 sati, bila je zatvoren za sav promet koji se odvijao obilazno.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 57-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje