Povežite se s nama

Crna kronika

Dilali drogu kod varaždinskih srednjih i osnovnih škola: policija im pronašla 121 gram konoplje

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 22. svibnja, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, u sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja vezanog uz prodaju droge u zonama srednjih i osnovnih škola, odnosno vezanog uz kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kaznena djela omogućavanja trošenja droga, pretražili domove i druge pripadajuće prostorije te vozila kojima se koristi 10 osoba u dobi od 17 do 24 godina.

Provedenim pretragama pronađen je 121 gram konoplje, 20 sjemenki nalik na sjemenke konoplje, 2 grama hašiša, zračni pištolj za kojeg nije izvršena prijava nadležnom tijelu, 1 vaga za precizno vaganje droge, 10 drobilica te 11 mobilnih uređaja. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja dvije uključene osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Protiv ostalih osoba obuhvaćenih istraživanjem će se redovnim putem podnijeti odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, odnosno optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu.

Crna kronika

U Bartolovcu se sudarili automobil i autobus, poginuo 54-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-2 u Bartolovcu u subotu, 22. lipnja oko 22:25 do je do teške prometne nesreće.

Sudarili su se osobni automobil i autobus, a na mjestu događaja smrtno je stradao 54-godišnji vozač iz osobnog vozila.

– Muškarac starosti 54 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim djelom svog vozila naletio je na prednji lijevi dio autobusa kojim je iz suprotnog smjera, svojom prometnom trakom upravljao 66-godišnjak, a koji je u tom trenutku pokušao skretanjem u desno na biciklističku traku izbjeći prometnu nesreću – ističu iz PU varaždinske.

Prilikom vršenja očevida dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Buknuo požar na poslovnom objektu u Gornjem Knegincu, u pomoć priskočili susjedi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pripadnici DVD-a Gornji Kneginec u petak, 21. lipnja oko 1 sat imali su pune ruke posla.

Naime, zaprimili su dojavu VOC-a JVP Varaždin o požaru poslovnog objekta. Na intervenciju su izašli s navalnim i tehničkim vozilom te 11 operativnih vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđujemo da se radi o požaru vanjskog dijela terase. Do našeg dolaska požar su pogasili susjedi, a mi vršimo natapanje vodom preostalog žarišta i provjeru temperature gorivih materijala na objektu – ističu iz DVD-a Gornji Kneginec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje