Povežite se s nama

Zabava & Stil

Rifovi revolucije vraćaju se na početak, u Ivanec, na mjesto gdje su snimljeni prvi filmski kadrovi

Objavljeno:

- dana

Prva hrvatska rokenrol bajka, nastala u koprodukciji udruge Trash i udruge Rebl Film, stiže u kino Ivanec. Radi se, prije svega, o iznimno zabavnom filmu koji je oduševio publiku na svim gostovanjima diljem Hrvatske, ali i na inozemnim festivalima poput njujorškog Shockfesta i Grossmanovog festivala u Sloveniji.

Ipak, da nije riječ samo u zabavnoj komediji već i o iznimnom djelu kojeg  krasi inteligentna priča i odlična glazba, što nam potvrđuje činjenica da je osvojio nagradu za najbolji dugometražni glazbeni film na talijanskom FilMuzik Arts festivalu. 

Na IMDB-u zasad ima iznimno visoku ocjenu 8.3 što bi svakako trebala biti preporuka svim Ivančanima, Lepoglavčanima, ali i Varaždincima koji su eventualno propustili ovo remek-djelo nezavisne produkcije, da posjete kino Ivanec ovog četvrtka, 30. svibnja u 20 sati.

Radnja filma vrti se oko dr. Zempa(Tomislav Šipek), vlasnika zloćudne agencije koja ubire glazbeni porez i terorizira građane. Dr. Zempu se suprotstavlja genijalni gitarist Ray (Marko Denac)čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu zahvaljujući čemu se oko Rayovog benda Razor Jet okuplja pokret otpora. Kako bi uništili pokret otpora dr.Zemp i njegova sestra Niniva (Aranka Oreški) kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov ‘rokenrol mojo’.

Autor filma je Jurica Hižak, profesor fizike na Sveučilištu Sjever, redatelj i glazbenik, između ostalog poznat i kao osnivač varaždinskog Trash film Festivala na kojem se već dvadesetak godina dodjeljuju Zlatne motorke za najbolje žanrovske filmove. Glazbenu podlogu filma je, uz Hižaka, komponirao i producirao varaždinski gitarist Arian Peharda koji će sa svojim bendom Razor Jet zapečatiti završetak ove kino-turneje.

Naime nakon projekcije filma u kinu Ivanec, publika će veći dio soundtracka moći slušati i uživo, u rock klubu Baza2, gdje su u veljači 2020. snimljeni prvi kadrovi filma (uz prisustvo mnogih ivanečkih statista). Svirka Razor Jeta počet će oko 22 sata, a to će ujedno biti i najava albuma, kojeg je masterirao legendarni američki producent Carl Saff  i koji će uz potporu Koncertnog ureda Varaždin uskoro ugledati svjetlo dana.  

Zabava & Stil

Organizatori Špancirfesta krenuli u potragu za talentiranim herojima ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već osam godina Špancirfest traži nove talente i otvara vrata neafirmiranim glazbenicima, performerima, glumcima, plesačima i drugim izvođačima, nudeći im jedinstveno iskustvo nastupa na nekoliko lokacija u gradskoj jezgri, pred brojnom festivalskom publikom.

Ako smatrate  da imate sve ono što je potrebno da postanete heroj ulica ovogodišnjeg Špancirfesta, nemojte propustiti priliku da budete dio službenog festivalskog programa i osjetite nezaboravnu atmosferu najvećeg i najpoznatijeg uličnog festivala u Hrvatskoj.

Natječaj „Postani heroj ulica Špancirfesta“ traje do 14. srpnja i objavljen je na službenoj internetskoj stranici festivala www.spancirfest.com. Svi prijavljeni video radovi bit će dostupni na službenoj Facebook stranici Špancirfesta od 15. do 21. srpnja i u tom periodu trajat će glasanje.

Uzimajući u obzir broj glasova, ali i kvalitetu prijavljenih izvedbi, organizacijski tim Špancirfesta odabrat će ovogodišnje heroje ulica.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbena radionica i koncert danas na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak 28. lipnja, u sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinu, na Kazališnom trgu prvo će se održati glazbena radionica, a zatim i koncert.

Tako će se u 18.00 sati na Kazališnom trgu održati glazbena radionica pjevanja “Mali Slavuji”. Radionica djeluje od 1992. godine u sklopu Društva naša djeca Varaždin pod vodstvom gđe. Zdenke Knapić. Mnoga poznata estradna imena su bili polaznici radionice, neka od njih su Jelena Žnidarić – Zaza, Gabrijela Hrženjak, Irma Dragičević, Dorijan i Neven Stipčić te još mnoga druga.

U 21.00 sat pak nastupa Cloud Buzz – bend koji izvodi autorske jazz fusion skladbe uz jazz, fusion, world music standarde u vlastitim aranžmanima. 2022. godine izdali su album pod nazivom ” Stepping Forward” za Croatia Records na kojem se nalazi 10 skladbi koje potpisuje basist Aleksandar Vešić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje