Povežite se s nama

Zabava & Stil

Rifovi revolucije prašili platnom najvećeg kina u Zagrebu i zaradili ovacije!

Objavljeno:

- dana

Rifovi revolucije (Riffs of Revolution) doživjeli su i svoju zagrebačku kino premijeru. S platna u Kinu SC, najveće kino dvorane u Zagrebu, zatreštali su ove subote ‘žestoki’ rifovi, i kao i drugdje gdje je film prikazivan, zaradio  ovacije na kraju, kao da se radi o koncertu, a ne o kino projekciji.

Riffs of Revolution, film Jurice Hižaka, nastao u koprodukciji REBL FILMA i udruge Trash, krenuo je u svoj ‘kino-život’. Naime, ove subote (25.11.) održana je zagrebačka kino premijera, u najvećoj zagrebačkoj dvorani (Kino SC), a sudeći prema reakcijama mnogobrojne publike, film će imati dug život i veliku budućnost. Nakon što je pozdravio sve prisutne te zahvalio kinu SC na ukazanom povjerenju redatelj je posjetitelje prepustio  90-minutnoj glazbeno akcijskoj komediji koja ih je vrlo brzo uvukla u neobičan svijet dr.Zempa.

Kao i na većini dosadašnjih projekcija, film je i u Zagrebu izazvao salve smijeha i glasne reakcije, a na kraju čak i  burne ovacije kao na kraju nekog rock koncerta kada se traži bis. Nakon odjavne špice autor Jurica Hižak predstavio je i filmsku ekipu, koja se nakonila publici, te i ona zaradila veliki pljesak.

– Zadovoljan sam prijemom publike, srce nam je puno, jer smo u ovaj film uložili mnogo truda. Već prije finalnog snimanja, osjećali smo da imamo dobar film, i da bi ga vrijedilo prikazati široj publici. Evo, probili smo ‘led’ na velikoj kino sceni, pokušat ćemo doći do što većeg broja kina u Hrvatskoj, da Rifovi dopru do što većeg broja ljudi – istaknuo je Jurica Hižak.

Film je glazbeno akcijska komedija, svojevrsna rock’n’roll bajka u kojoj vlasnik agencije za autorska prava pokušava uništiti hard-rock bend, a vrijedi spomenuti da uključuje i sedam glazbenih songova, koje je aranžirao, producirao i uglavnom odsvirao Arian Peharda. Nakon projekcije, svi posjetitelji premijere, mogli su uživati i u koncertu Razor Jeta, održanom u obližnjem ITD-u, a autor filma, ujedno i autor nekoliko songova, Jurica Hižak otpjevao je i pjesmu Sailor s Teom Lovreković, koju izvodi i u filmu.

Nakon zagrebačke kino premijere, film će igrati i sljedeća dva vikenda u Kinu Forum (SD Stjepan Radić- na Savi), od 1-3. prosinca te potom od 8-10. prosinca. Film će i u kino program na ‘domaći’ teren, u varaždinsko Kino Gaj, od 2. do 10. prosinca.

Pregovori s ostalim kino distributerima su u tijeku.

Zabava & Stil

U hotelu Minerva 28. veljače koncert „Domovinu ljubim pjesmom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. veljače, u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert “Domovinu ljubim pjesmom”, na kojem će nastupiti Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba pod ravnanjem Damira Šumečkog.

Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izvesti će sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše.

Dodajmo da je ulaz na koncert slobodan za sve zainteresirane slušatelje.

Ovaj koncert prvi je u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja u sklopu projekta KUT – Kultura u toplicama, čiji organizator je MVA Špansko iz Zagreba, dok mu je suorganizator KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica.

Projekt će trajati od kraja veljače do početka lipnja ove godine, kada će se u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva povremeno održavati koncertne izvedbe i pjesnička večer.

Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba osnovan je 2007. godine te je tijekom svojeg postojanja održao veliki broj samostalnih ili skupnih nastupa, a sudjelovao je i na brojnim manifestacijama, festivalima i natjecanjima. Uz navedene nastupe diljem Hrvatske, nekoliko puta nastupio je i u inozemstvu: 2014. u Bizeljskom (Slovenija), 2015. u Budimpešti (Mađarska), 2018. u Grazu (Austrija), a 2019. godine u Szegedu (Mađarska), Livnu i Međugorju (Bosna i Hercegovina) te Rimu (Italija).

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Brzinske utrke u Varaždinskoj županiji bit će vrhunac završnice WRC Croatia Rallyja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvrti put za redom Hrvatska je od 18. do 21. travnja domaćin WRC Croatia Rallyja, jedne od najvećih sportskih priredaba u hrvatskoj povijesti. To je natjecanje na trasama utrka lani pratilo 400.000 gledatelja, a putem malih ekrana više od 58 milijuna.

Nastup najboljih svjetskih vozača, adrenalin zbog kojeg taj sport ima mnoge poklonike diljem svijeta razlozi su da je tri prethodne utrke ukupno pratilo oko milijun gledatelja, potvrđujući status Hrvatske kao sportske i turističke velesile.

Trasa WRC Croatia Rallyja i ove godine prolazi kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku, dok će ceremonijalni start i cilj biti u Zagrebu.

Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita. Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak 18. travnja kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana.

Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita, prvog dana na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja s četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, dok će ceremonijalni cilj biti u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e.

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje