Povežite se s nama

Zabava & Stil

Ivančane će u adventskom vremenu zabavljati Lidija Bačić i Kavaliri, a doček Nove godine je uz poznate tamburaše

Objavljeno:

- dana

Grad Ivanec je objavio kompletni program Adventa u Planinarskom gradu koji službeno počinje 8. prosinca.

U petak, 8. prosinca, je svečano otvorenje od 18 sati u gradskom parku. Tada se pali blagdanska rasvjeta i otvara klizalište, a nastupit će Klizački klub Zibel iz Siska. Također, pripremljen je zabavni program Kazališta Tvornica lutaka.

Program je bogat sadržajima za djecu – filmovina u Kinu Ivanec, kićenjem bora, dolaskom svetog Nikole, plesnim nastupima i slično.

U subotu, 9. prosinca, na glavnom ivanečkom trgu koncert će održati Lidija Bačić. Početak je u 21 sat.

Božićni plesnjak uz Kavlire na rasporedu je u petak, 22. prosinca, u gradskom parku s početkom u 20 sati.

Žive jaslice ponovo će biti prikazane u Prigorcu, kod područne škole, na Badnjak od 18 sati.

Doček Nove godine bit će na ivanečkoj Špici. Zabava počinje u 22 sata uz poznate tamburaše Od srca do srca.

Dio programa su i brojni sadržaji lokalnih udruga.

Evo i kompletnog programa, a možete ga naći i na internetskoj stranici Grada Ivanca.

Zabava & Stil

Trofej Grada Ivanca okupit će više od 300 plesača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. ožujka, bit će održan Trofej grada Ivanca, turnir u standardnim i latino-američkim plesovima, koji u srednjoškolskoj sportskoj dvorani priređuju Plesni klub Takt iz Varaždina i Hrvatski sportski plesni savez.

Pokrovitelj plesne manifestacije treću godinu zaredom je Grad Ivanec. U sklopu Trofeja održat će se dva plesna natjecanja – bodovni turnir HSPS-a te KUP  Hrvatske u standardnim i latino-američkim plesovima.

Manifestacija će okupiti više od 300 sudionika. U sportskom dijelu natjecanja tijekom dana svoje će plesno umijeće pokazati oko 250 natjecatelja iz 16 hrvatskih i tri slovenska kluba, dok će još 50 članova Plesnog kluba Takt sudjelovati u večernjem dijelu show programa.

Najzanimljiviji i najatraktivniji dio, namijenjen široj publici, počet će u 19 sati defileom svih parova, a nakon toga će publika imati prilike vidjeti nastup vrhunskih plesača u završnim natjecanjima Kupa Hrvatske te show program plesača Plesnog kluba Takt.

Cijena ulaznice je 10 eura, a djeca do 12 godina imaju besplatan ulazak.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

SVOPAONA vol. 5: razmjena odjevnih predmeta udruge KOR u subotu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska udruga KOR u subotu, 2. ožujka, organizira događaj pod nazivom “SVOPAONA vol. 5”.

Lokacija događanja je Ulica Josipa Križanića 33, Varaždin, zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Događaj obuhvaća razmjenu odjevnih predmeta i mini-sajam lokalnih odgovornih proizvođača.

Kako SWAP (razmjena) funkcionira? Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje će ju preuzeti volonteri, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet “košta” jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od jednog eura. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti.

Cilj SVOPAONE je osigurati mjesto gdje se može zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe – sve dok uživaš u dobroj mjuzi i još boljem društvu. Ovime možemo smanjiti količinu tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje