Povežite se s nama

Međimurje

Rekordan broj djece na čakovečkim ljetnim kampovima i radionicama

Objavljeno:

- dana

Završetak školske godine za čakovečke osnovnoškolce ne znači privremeni oproštaj od aktivnosti, već naprotiv.

Već godinama se u čakovečkim osnovnim školama te na gradskim sportskim borilištima organiziraju ljetni kampovi i radionice. Ove godine projekt je dobio dvije velike potvrde. Prva je ta da na aktivnostima sudjeluje rekordni broj djece. Druga se odnosi na činjenicu da je projekt Ljetnih sportskih kampova prepoznao i Središnji državni ured za sport, te je Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca za organizaciju dodijelio 73.350 kuna.

Sportski kampovi počeli su već prošloga tjedna. Osim velikog broja prijavljene djece, rekordan je i broj pojedinih kampova. Ove godine osnovnoškolci mogu birati između njih 24, odnosno isprobati ukupno 18 sportova. Novost je i to što se po prvi put kampovi organiziraju i po mjesnim odborima. U Totovcu tako djeca mogu sudjelovati u kampu iz odbojke, a u Novom Selu na Dravi u kampu iz nogometa. Tako se projekt približava i djeci koja zbog nedostatka prijevoza ne mogu sudjelovati na kampovima koji se organiziraju u samom Čakovcu.

Kamp odbojke na pijesku u utorak je obišao i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je tom prilikom naglasio da je projekt „Svaki tjedan sport jedan“, koji traje već 14. godinu za redom, pun pogodak, jer djeca imaju priliku isprobati najveći dio sportova kojim se mogu baviti u Čakovcu te odabrati jedan od njih. Čakovec je grad sporta, a osim što ovaj projekt kopiraju i druge sredine, dodatno priznanje njegovoj uspješnosti je i prolaz na natječaju za sufinanciranje sportskih programa za poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja.

Gradonačelnik je u utorak otvorio i Druge ljetne radionice iz tehničke kulture. Održavaju se u prostorima III. osnovne škole, organizator im je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, a projekt s 12 tisuća kuna podupire Grad Čakovec. I na njima sudjeluje rekordan broj djece, preko 240, a u dva tjedna trajanja mogu birati između 9 različitih radionica. Kako je prilikom otvaranja rekao Kovač, naši učenici na ovakvim radionicama stječu nova znanja, posebno iz tehničkih područja, koja su izuzetno bitna za razvoj zemlje.

Djeca mogu isprobati radionice iz radiogoniometrije, orijentacije i komunikacije, modelarstva, elektronike, strojarstva i konstruktorstva, mBota i microBita, zrakoplovnog i raketnog modelarstva, te foto-video-filmske i kreativne radionice. Novost je i CODE klub, koji je dio projekta “Hrvatska raste”. Cilj CODE kluba je robotiku približiti djeci, za što su osigurana četiri robota.

Treba napomenuti da su radionice iz tehničke kulture besplatne, a polaznici dobivaju sendvič i sok. Sportski kampovi stoje 80 kuna. Osim mogućnosti sudjelovanja na svim organiziranim kampovima, djeca dobivaju i majicu te okrjepu.

Prošloga tjedna završio je kamp iz plivanja, a ovoga tjedna na rasporedu su odbojka na pijesku, rukomet i košarka. Prvoga tjedna ljetnog raspusta održana je i radionica iz informatike i programiranja u I. osnovnoj školi.

Posljednjega tjedna praznika pak će se u Osnovnoj školi Ivanovec, po prvi put održati radionice iz tradicijske kulture. Organizator je Gradska zajednica kulture, a učenici će preko nje upoznati bogato međimursko folklorno nasljeđe.

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Međimurje

Na radost najmlađih obnovljeno dječje igralište u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Nedelišće nastavlja dokazivati svoju posvećenost najmlađim sugrađanima kroz kontinuirano unapređenje dječjih igrališta i stvaranje sigurnih, modernih i zabavnih prostora za igru.

Nedavno obnovljeno dječje igralište u Ulici Slavka Kolara sada je službeno otvoreno i spremno za igru naših najmlađih sugrađana.

Ovo igralište je opremljeno potpuno novim i sigurnim igralima koja uključuju ljuljačke, tobogan, penjalice i mnoge druge atraktivne sadržaje. Djeca sada imaju priliku uživati u kvalitetnom provodu na svježem zraku, u okruženju koje je dizajnirano da potiče njihovu kreativnost i fizičku aktivnost.

Općina Nedelišće poziva sve roditelje i djecu da dođu i isprobaju nova igrala te zajednički provedu vrijeme u igri i druženju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje