Povežite se s nama

Međimurje

U Perivoju Zrinskih MURID ponovno održao igraonicu “Tepih u gradu”

tepih

Objavljeno:

- dana

Unatoč oblačnom vremenu koje se 9. lipnja, u subotu prijepodne, nadvilo nad Čakovcem, ništa nije omelo provođenje šeste ovogodišnje aktivnosti „Volonteri u parku“.

Aktivnost je dio projekta „Živjeti zdravo“, koji u Međimurskoj županiji provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

dav

dav

dav

dav

Riječi pohvale

Ciljevi aktivnosti su organiziranje slobodnog vremena za djecu i obitelj u parku, poticanje usvajanja zdravih stilova života, razvijanje prosocijalnog ponašanja, njegovanje međugeneracijske suradnje, omogućavanje socijalne integracije djece s poteškoćama u razvoju i očuvanje životne okoline. U održavanje aktivnosti se drugi put svojom igraonicom na otvorenom „Tepih u parku“ u aktivnost uključila i Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Članovi MURID-a te volonteri i simpatizeri postavili su tepih u čakovečkom središtu tik do Trga Republike. Djelatnica MURID-a Maja Baksa rekla je da su nakon prvog uključenja u aktivnost i odlične povratne reakcije morali ponoviti suradnju sa Zavodom i Zajednicom sportskih udruga.

– S MURID-om je iznimno lako sve dogovoriti. Cijela njihova ekipa je sjajna. Vjerujem da ćemo do kraja godine još surađivati – rekao je koordinator aktivnosti programa “Volonteri u parku” Tomica Jakopec

– Riječ je o tradicionalnom događanju koje Udruga organizira s ciljem da se u dva sata promoviraju važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobit boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina i povezivanja putem igre – kaže Baksa. Važan kotačić na „Tepihu u parku“ su i volonteri. Jedna od njih je osamnaestogodišnja Sanja Varga iz Goričana.

– Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, i zanimljivo mi je raditi s djecom, pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima – poručila je i dodala da volontiranjem doprinosi boljitku društva uz stjecanje vrijednog iskustva. Sanjom i drugim volonterima zadovoljna su bila brojna djeca i njihovi roditelji koji su posjetili igraonicu na otvorenom.
Riječi pohvale imao je i koordinator aktivnosti „Volonteri u parku“, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec.

– Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, i zanimljivo mi je raditi s djecom, pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima – poručila je MURID-ova volonterka Sanja Varga.

– S MURID-om je iznimno lako sve dogovoriti. Cijela njihova ekipa je sjajna. Vjerujem da ćemo do kraja godine još surađivati – rekao je, naglasivši pritom da je reakcija na projekt i aktivnost odlična te da su to građani prepoznali kao izrazito pozitivan projekt.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje