Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO U blizini Ludbrega prevrnuo se kamion

Objavljeno:

- dana

Jučer iza 14 sati se na cesti kod Vinograda Ludbreških prevrnuo kamion, ana mjesto događaja ubrzo su stigle sve žurne službe.

-Dana 27. lipnja u 14:28 dobivamo dojavu od VOC-a Varaždin o izlijetanju kamiona na cesti od Ludbreških vinograda prema Nikolovom jarku s priklještenim osobama i istjecanju goriva.Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 110, LUDBREG 111 te 11 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o prevrnutom kamionu na bok – izvijestili su ludbreški vatrogasci.

-Pristupamo izvlačenju unesrećene osobe s djelatnicima HMP-a Ludbreg i iznošenju. Paralelno vršimo postavljanje upijača za gorivo te brtvljenje potrganih crijeva iz kojih je isticalo gorivo. Kasnije nam se pridružuju pripadnici JVP-a Koprivnica i DVD-a Rasinja – rekli su u DVD-u Ludbreg.

Foto: DVD Ludbreg

Crna kronika

Pritvoren 20-godišnji mladić osumnjičen za pet provala u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem čakovečki detektivi uspješno su razriješili nekoliko provala. Istraživanjem je utvrđeno kako je 20-godišnjak počinio pet kaznenih djela teških krađa, od čega jednu u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u subotu, 29. lipnja, između 10 i 17 sati na makadamskom putu nedaleko Trnovca, provalio u parkirani osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, odakle je ukrao razni alat. Materijalnu štetu 28-godišnji vlasnik procijenio je na oko 500 eura.

Nadalje, osumnjičeni je u noći sa subote na nedjelju (22./23. lipnja) u Črečanu, provalio u prostorije Društvenog doma, odakle je ukrao televizor te pojačalo i dva pripadajuća zvučnika. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Ujedno, osumnjičeni je iste noći u poljskom predjelu nedaleko Gornjeg Hrašćana provalio u metalni kontejner, odakle je ukrao motorni trimer. Sljedeće noći, s nedjelje na ponedjeljak (23./24. lipnja) osumnjičeni je ponovno provalio u spomenuti kontejner, odakle je ukrao električni kompresor kojeg je prethodno demontirao s hladnjaka. Ukupnu materijalnu štetu 36-godišnji vlasnik procijenio je na oko 800 eura.

Također, osumnjičeni je u ponedjeljak, 17. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u Macincu, provalio u prostorije DVD-a u Glavnoj ulici, ali iz istih nije ništa ukrao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Nastavite čitati

Crna kronika

Brazilka (28) se u Varaždinu odavala prostituciji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 1. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Republike Brazila.

Ona se kako se sumnja, u stanu na području grada Varaždina odavala prostituciji.

– Policijski službenici uručili su joj prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također je utvrđeno da osumnjičena kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj nije koristila u opravdanu svrhu te joj je izdano rješenje o otkazu kratkotrajnog boravka, s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od tri dana i zabranom ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca – objasnili su iz PU varaždinske.

Ovo nije prvi takav slučaj u Varaždinu kojim se ove godine bavila policija.

>> Prostitucije ima i u Varaždinu, a u policijskim rukama završila Peruanka i dvije Venezuelanke

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje