Povežite se s nama

Život i društvo

U Cestici plac uz domaće proizvode i izložba malih životinja

Objavljeno:

- dana

Općina Cestica poziva sve mještane na lokalnu tržnicu i izložbu malih životinja koja će se održati u subotu, 06.srpnja 2024.godine u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Mještane očekuje bogata ponuda OPG-ovaca koji će nuditi svježe voće, povrće, med, jaja i domaće proizvode kao što su domaći sirevi, džemovi, rakije, likeri…

Također, najmlađi mještani će imati priliku upoznati se s preslatkim malim životinjama, a izložiti će se golubarska, peradarska, kunićarska i ornitološka sekcija, te sekcija za zamorčiće i egzotiku. Izložba će biti pokazno-prodajnog karaktera u organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja “Varaždin 2011” . Ulaz na izložbu je besplatan.

U sklopu placa u Cestici i izložbe malih životinja nuditi će se i gastro ponuda i ponuda pića OPG-a Županić, a cijela manifestacija će biti popraćena glazbenim nastupom Tamburaškog sastava Kandidati.

Život i društvo

Mala Sobotica slavi svoje dane uz sportska događanja, koncerte, natjecanje u kuhanju gulaša…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz bogat i raznolik program Općina Mala Subotica slavi svoje dane. Manifestacije se održavaju u razdoblju od 28. lipnja do 13. srpnja. Dani općine započeli su 28.0 lipnja svečanom sjednicom nogometnog kluba Spartak, a završavaju 7. utrkom Općine Mala Subotica i danima Palovca u subotu 13. srpnja.

Bit će tu ponešto za svakoga, od kulturnih i sportskih događanja, pa do onih zabavnih. Tako će se u četvrtak 4. srpnja održati svečana sjednica, dok su petak i subota rezervirani za zabavni program.

U petak će u šatoru ispred Osnovne škole Mala Subotica nastupiti Tamburaški sastav “Frikovi” i klapa Kampanel, a u subotu na istom mjestu nastupit će Grupa Vulkan.

U nedjelju će se održati raznovrstan program. Nakon svete mise na rasporedu je sajam obrtnika, poljoprivrednika i udruga na trgu ispred Doma kulture u Maloj Subotici.

U večernjim satima očekuje se predstava, a potom i nastup Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica i Murskog Središća, te koncert Etno dua Goga & Željko.

Program proslave Dana općine nastavlja se i narednog tjedna. Tako će se u subotu 13. srpnja održati natjecanje u kuhanju gulaša i nogometni turnir, a navečer i utrka.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Čakovečki vrtićarci obilježili Međunarodni olimpijski dan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicija obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana i ove je godine nastavljena u čakovečkim dječjim vrtićima. 

Dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih Olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave, odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir.

Obilježavanje uvijek ima svoju sportsku notu, a posvećen je najmlađima. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije, u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan, te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora,  organizirala je polusatni program u vrtićima Cipelica, Vjeverica,  Maslačak i Cvrčak.

Program je uključivao opće pripremne vježbe, vježbanje u pokretu, igru i ples na veliki ljetni hit Rim Tim Tagi Dim.

– Svi su bili izuzetno dobro raspoloženi, što je pridonijelo njihovoj volji i želji za vježbanjem – izjavila je trenerica Ida Lesjak Keenan iz Macana i dodala kako klub u suradnji s gradskom i županijskom sportskom zajednicom provodi brojne projekte namijenjene vrtićkoj djeci.

-Rado prihvaćamo svaki poziv na suradnju, a zahvaljujući našim školovanim i licenciranim trenerima, spadamo među rijetke klubove sposobne za realizaciju složenijih projekata – rekla ja.

Osvrnula se i na suradnju s dječjim vrtićima, pohvalivši njihovo vodstvo koje kroz ovakve programe daje dodatan sadržaj dječjem provođenju vremena u predškolskim ustanovama. Osim brojnih mališana čije je veselje bilo očito, zadovoljne su bile i odgojiteljice koje su se rado pridružile aktivnostima. Iz županijske i gradske sportske zajednice poručuju kako će i u budućnosti nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam, poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularnog Hrvatskog olimpijskog dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje