Povežite se s nama

Crna kronika

U vozilu izvučenom iz kanala kod Sračinca pronađeno tijelo ženske osobe

Objavljeno:

- dana

Danas u popodnevnim satima policija je iz odvodnog kanala HE Varaždin kod Sračinca izvukla vozilo u kojem je bilo tijelo ženske osobe.

Kako smo ranije danas izvijestili, jučer u 21:27 PU Varaždinska zaprimila je dojavu građanima da je kod HE Varaždin kod odvodnog kanala u Sračincu jedno vozilo sletjelo u kanal i potonulo.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom.

Potraga se nastavila u ranim jutarnjim satima današnjeg dana, a u istu su bili uključeni policijski službenici interventne i specijalne policije te pripadnici HGSS-a.

Ronioci specijalne policije pronašli su vozilo te je isto u 16.50 sati izvučeno na obalu. Utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu u kojem je pronađeno tijelo za sad nepoznate ženske osobe.

Dežurna državna odvjetnica odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećene prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Crna kronika

Žena kod Lepoglave zaspala za volanom i sletjela autom u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 1. srpnja, oko 17.20 sati, u Žarovnici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 54 godine upravljala je osobnim automobilom iz smjera Lepoglave u smjeru Žarovnice. Ona je u vožnji zaspala i sletjela vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak, gdje je nakon toga udarila u prometni znak nakon čega se vozilo zaustavilo, javila je PU varaždinska.

Medicinska pomoć joj je po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije pružena na mjestu događaja, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pritvoren 20-godišnji mladić osumnjičen za pet provala u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem čakovečki detektivi uspješno su razriješili nekoliko provala. Istraživanjem je utvrđeno kako je 20-godišnjak počinio pet kaznenih djela teških krađa, od čega jednu u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u subotu, 29. lipnja, između 10 i 17 sati na makadamskom putu nedaleko Trnovca, provalio u parkirani osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, odakle je ukrao razni alat. Materijalnu štetu 28-godišnji vlasnik procijenio je na oko 500 eura.

Nadalje, osumnjičeni je u noći sa subote na nedjelju (22./23. lipnja) u Črečanu, provalio u prostorije Društvenog doma, odakle je ukrao televizor te pojačalo i dva pripadajuća zvučnika. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Ujedno, osumnjičeni je iste noći u poljskom predjelu nedaleko Gornjeg Hrašćana provalio u metalni kontejner, odakle je ukrao motorni trimer. Sljedeće noći, s nedjelje na ponedjeljak (23./24. lipnja) osumnjičeni je ponovno provalio u spomenuti kontejner, odakle je ukrao električni kompresor kojeg je prethodno demontirao s hladnjaka. Ukupnu materijalnu štetu 36-godišnji vlasnik procijenio je na oko 800 eura.

Također, osumnjičeni je u ponedjeljak, 17. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u Macincu, provalio u prostorije DVD-a u Glavnoj ulici, ali iz istih nije ništa ukrao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje