Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Čakovečki vrtićarci obilježili Međunarodni olimpijski dan

Objavljeno:

- dana

Tradicija obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana i ove je godine nastavljena u čakovečkim dječjim vrtićima. 

Dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih Olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave, odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir.

Obilježavanje uvijek ima svoju sportsku notu, a posvećen je najmlađima. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije, u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan, te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora,  organizirala je polusatni program u vrtićima Cipelica, Vjeverica,  Maslačak i Cvrčak.

Program je uključivao opće pripremne vježbe, vježbanje u pokretu, igru i ples na veliki ljetni hit Rim Tim Tagi Dim.

– Svi su bili izuzetno dobro raspoloženi, što je pridonijelo njihovoj volji i želji za vježbanjem – izjavila je trenerica Ida Lesjak Keenan iz Macana i dodala kako klub u suradnji s gradskom i županijskom sportskom zajednicom provodi brojne projekte namijenjene vrtićkoj djeci.

-Rado prihvaćamo svaki poziv na suradnju, a zahvaljujući našim školovanim i licenciranim trenerima, spadamo među rijetke klubove sposobne za realizaciju složenijih projekata – rekla ja.

Osvrnula se i na suradnju s dječjim vrtićima, pohvalivši njihovo vodstvo koje kroz ovakve programe daje dodatan sadržaj dječjem provođenju vremena u predškolskim ustanovama. Osim brojnih mališana čije je veselje bilo očito, zadovoljne su bile i odgojiteljice koje su se rado pridružile aktivnostima. Iz županijske i gradske sportske zajednice poručuju kako će i u budućnosti nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam, poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularnog Hrvatskog olimpijskog dana.

Život i društvo

U subotu će se održati uzbudljiva 19. bitka za utvrdu Čanjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Manifestacija 19. bitka za utvrdu Čanjevo ove će se godine održati u subotu, 5. listopada, na utvrdi Čanjevo.

Program počinje od 14 sati kada BK Guvernal Visoko organizira rekreacijsku vožnju biciklom do utvrde.

Od 15 sati je okupljanje gostiju, a od 16 počinje opsada grada Čanjeva.

Noćni napad počinje u 18:30.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Bogat i raznovrstan program na 27. Međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov, turizam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u varaždinskoj Areni otvoren 27. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam. Sajam će trajati do 6. listopada, a najavljeno je više od 80 izlagača iz Hrvatske, ali i Slovenije, Mađarske, Bugarske, Slovačke.

Riječ je o najstarijem sajmu ove tematike u Hrvatskoj, a svake godine program je sve bogatiji. Ovogodišnji partner sajma je Koprivničko-križevačka županija.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški istaknuo je kako lovačkog sadržaja unatrag dvije godine ima sve više na sajmu, te je ujedno naglasio i kako  je ovo prilika da se posjetitelji bolje upoznaju s njihovim radom.

Okupljene je na otvorenju sajma pozdravio i župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje