Povežite se s nama

Život i društvo

Kreće obnova Sportske dvorane Osnovne škole Prelog

Objavljeno:

- dana

Međimurska županija najavljuje početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog, čime se pokreće investicija vrijedna 800.000 eura. Sporazum o provođenju projekta potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Osnovne škole Melita Trupković.

Projekt energetske obnove obuhvatit će niz ključnih radova, uključujući energetsku sanaciju, zamjenu fasade, krovišta i stolarije te instalaciju nove rasvjete. Dodatno, planirana je sanacija vlage u prostorijama dvorane i spojnom hodniku, što će značajno poboljšati uvjete korištenja prostora.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovog važnog projekta te naglasio da će radovi energetske sanacije uskoro započeti, nakon čega slijedi zamjena stolarije i krovišta.

-Ova dvorana, koja se koristi svakodnevno, nakon obnove će omogućiti značajne godišnje uštede energenata te će osigurati bolje uvjete za sve korisnike – rekao je župan Posavec.

Ravnateljica Osnovne škole Prelog, Melita Trupković, istaknula je kako je ova obnova ključna za unapređenje kvalitete obrazovanja i sportskih aktivnosti učenika.

Život i društvo

U nedjelju popodne očekujte pojačanu prisutnost policije jer igraju NK Varaždin i GNK Dinamo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 6. listopada, početkom u 16 sati u Varaždinu, na gradskom na stadionu Varteksa odigrat će se nogometna utakmica 9. kola SuperSport HNL, između NK Varaždin i GNK Dinamo.

Policija je izdala obavijest za sve navijače, posjetitelje/gledatelje:

 Ulaz u stadion bit će otvoreni od 14 sati.

  • Radi izbjegavanja gužvi, pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.
  • Sve ulaznice su personalizirane i prilikom ulaska provjeravaju se barkod čitačima.
  • U vremenu od 14 do 20 sati bit će zatvorena Zagrebačka ulica od raskrižja s ulicom Frana Supila i rotora kod trgovačkog centra Kaufland. Iz smjera grada bit će dozvoljen prolaz gledateljima koji dolaze na utakmicu, do skretanja za Tehnološki park, i to samo poradi parkiranja o okolnim parkiralištima. Molimo ostale sudionike u prometu da koriste zaobilazne ceste.
  • Preporučamo posjetiteljima koji dolaze svojim vozilima na utakmicu, da koriste parkirališta kod gradskih bazena i Tehnološkog parka u Zagrebačkoj ulici, kod trgovačkih centara Kaufland, Bauhaus i Lidl te prostor Autokluba Varteks.
  • Ulaz na parkiralište Autokluba Varteks iz smjera Gospodarske ulice, bit će za navijače gostujućeg kluba dok će za sve ostale biti ulaz iz Biškupečke ulice.

Policija će na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu kao i na prilaznim pravcima.
Pozivaju posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu će se održati uzbudljiva 19. bitka za utvrdu Čanjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Manifestacija 19. bitka za utvrdu Čanjevo ove će se godine održati u subotu, 5. listopada, na utvrdi Čanjevo.

Program počinje od 14 sati kada BK Guvernal Visoko organizira rekreacijsku vožnju biciklom do utvrde.

Od 15 sati je okupljanje gostiju, a od 16 počinje opsada grada Čanjeva.

Noćni napad počinje u 18:30.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje