Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Općina Mala Subotica slavi svoj Dan: održana svečana sjednica Općinskog vijeća

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica slavi svoj dan. Tim povodom u četvrtak,  4. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na sjednicu je pristiglo mnoštvo međimurskih načelnika, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora, izaslanica ministrice zaštite okoliša i zelene tranzicije Elizabeta Kos, župan Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, mještani Općine Male Subotice te ostali posjetitelji i gosti.

Sve goste uvodno je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić istaknuvši slogu i konstruktivne rasprave u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća.

– Nećete mi zamjeriti što posebno želim čestitati NK Spartak na kontinuiranom šezdeset godišnjem radu. Mnoštvo navijača, igrača i simpatizera kroz te silne godine radovalo se i tugovalo zajedno s klubom, proživljavalo sve što nogomet donosi. Vidimo ovih dana s koliko različitih emocija živi ovaj sport. Želim Spartaku daljnji kontinuirani rad, sa što više veselja, a manje tuga – rekao je Križaić.

Načelnik Valentino Škvorc predstavio je aktivne i realizirane projekte Općine.

– Počeli su radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Potočnica i to je najvažnije ove godine. Dobit ćemo dva nova boravka i tako smanjiti liste čekanja. Radovi će završiti početkom listopada. Za projekt smo dobili sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a Ministarstvo obrazovanja će pokriti ostatak koji je prvobitno trebala Općina iz svog proračuna. Sada ćemo te novce prenamijeniti za naše udruge i sve ostale projekte. Mala Subotica postala je općina ugodna za život i zaista smo podigli životni standard – istaknuo je Škvorc.

Zahvalio je svojim zaposlenicima jedinstvenog upravnog odjela na predanom radu i dodao da im je potrebna pomoć državnog vrha.

– Vjerujem da ćete prepoznati naš trud koji ulažemo u ukupan napredak i da ćete taj napredak željeti nagraditi tako da nam uskočite u pomoć i riješite nam problem koji nažalost nadilazi naše mogućnosti – istaknuo je načelnik Škvorc.

– Posao načelnika ipak nije toliko jednostavan kako mnogi smatraju, potrebno je mnogo predanosti i truda za posao općinskog načelnika. Također zahvalio bih svojoj supruzi i obitelji, koji su mi najveća podrška – drži Škvorc.

Okupljenima se obratila i Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora, izaslanica ministrice zaštite okoliša i zelene tranzicije.

– Zaista se bilo uživancija voziti ovim prekrasnim krajem koji stvarno obiluje predivnom prirodom, koji oplemenjuju vrijedni i marljivi ljudi, što se vidi na svakom koraku. Rodom sam iz Topuskog i o Maloj Subotici slušala sam od velečasnog Horvata i sada sam se uvjerila u ljepotu tog kraja – istaknula je ravnateljica i izaslanica Elizabeta Kos.

– Znate zašto se tako dobro radi u Maloj Subotici, jer vam je župnik iz Preloga – nasmijao je sve Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik.

Stigao je i međimurski župan Matija Posavec koji je također svima čestitao Dan općine.

 – Vaš Dan općine  koincidira sa ulaskom Hrvatske u Europsku uniju pa možemo reći – u europskom Međimurju je i europska Mala Subotica sa svim postignućima koja se prije svega očituju u postignućima učenika, članovima Kulturno umjetničke udruge Zvon koji su osvojili niz nagrada. Još uvijek čekamo dogradnju Osnovne škole za koju čekamo suglasnost Ministarstva. Nakon te odluke prijavit ćemo se na natječaj, procijeniti koliko će Županija sufinancirati i vjerujem da ćemo započeti i taj prioritetni projekt po pitanju obrazovanja – zaključio je Posavec.

U sklopu Svečane sjednice prikazan je i film ‘Životna misija’ učenika OŠ Mala Subotica o župniku Tomislavu Kosu. TV- reportažu ‘Životna misija’ snimili su učenici 8.a razreda Fran Horvat, Vili Markač, Marta Škvorc, Ana Martan i David Horvat.

Na kraju svečane sjednice prigodno su se predstavile Mažoretkinje Male Subotice pod vodstvom Ivane Hajdinjak te Puhački orkestar Općine Mala Subotica pod vodstvom Matije Sokača.

Nagrade i priznanja

Plaketa “Grb Općine Mala Subotica” dodijeljena je Nogometnom klubu Spartak. U ime laureata zahvalio se predsjednik NK Spartak Kristijan Juras.

– Spartak se živi 24 sata na dan. To je velika ljubav i hvala što ste to prepoznali – rekao je Đuras u ime laureata.

Zahvalnice su primili Zajednička strojobravarska radionica Hatlak, vlasnika Dragutina i Željka Hatlaka iz Palovca, zatim tvrtka Magdić d.o.o., Haix Obuća d.o.o., Plastometalik d.o.o., NoMax d.o.o. i Shampoo j.d.o.o., potom KUU Zvon Župne zajednice Mala Subotica, ženska ekipa Matice umirovljenika Međimurske županije – podružnica Palovec, Ivan Miljančić, Vjekoslav Lončarić te Nada Janković.

Novčane nagrade primili su Karla Grašić, Dijana Juras, Ivana Baksa, Lara Marčec, Ivan Hadeljan, Ivano Barić, Marta Žulić, Corina Kovačić, Simona Vlašić, Aida Trstenjak, Simona Prijaković, mažoretkinje Općine Mala Subotica, te Tamburaški orkestar, folklorna sekcija i vokalna skupina KUU Zvon.

Međimurje

Vrtićarci u Nedelišću ugostili bake i djedove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dana 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, a s obzirom na to da Dječji vrtić Zvončić već duži niz godina njeguje međugeneracijsku suradnju, odlučili smo u vrtiće pozvati bake i djedove dan kasnije.

Skupina Lavići iz PO Lastavica te skupine Leptirići, Medeki, Pingvini, Sunčeka i Mrkvice iz DV Zvončić zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremili su prigodan program za svoje najdraže. Bake i djedovi su vidjeli što to mališani u vrtiću rade. Bilo je tu pjesme i plesa, a kasnije su se bake i djedove počastili čajem i grickalicama te su im mališani podijelili poklone koje su pripremili. Takva su druženja značajna i za mališane i za njihove bake i djedove. Odnosi između njih produbljuju se te se stvaraju posebne veze i sjećanja na vrtićke dane. Djeca su uzbuđeno pokazivala što su to oni naučili za njih, a kasnije i svašta ispričali, a bake i djedovi su ponosno pratili svoju unučad, slušali ih i fotografirali.

Nastavite čitati

Međimurje

Gradonačelnik Preloga podijelio 15 naknada za novorođene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Vipro Studio

Treći puta ove godine, u utorak, 1. listopada, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek podijelio je jednokratne naknade za novorođenčad.

Naknade iznose, za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva 270 eura, zatim za drugo dijete 350 eura, za treće dijete 400 eura, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura. Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Također, kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS te poklon bon obrta EduTea.

Ovom je prilikom podijeljeno ukupno 15 naknada, četiri za prvo dijete, sedam za drugo dijete i četiri naknade za treće dijete u obitelji. Ovom je prilikom, tako ukupno podijeljeno, kroz naknade i bonove, 6180 eura. U tri navrata ove godine, ukupno je podijeljeno 50 naknada, vrijednosti ukupno 20.190 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje