Povežite se s nama

Sport

Ante Mrmić novi je vratar Nogometnog kluba Nedeljanec

Objavljeno:

- dana

Nakon što su predstavili novog trenera Gordana Golika, iz NK Nedeljanca predstavili su i novog čuvara mreže.

Riječ je o Anti Mrmiću, sinu proslavljenog vratara Marjana Mrmića, trenutno trenera vratara u stožeru izbornika Zlatka Dalića.

– Zahvaljujemo se dosadašnjem golmanu Vitkoviću te mu želimo sreću u novoj sredini. Iz NK Varteks stigao je Ante Mrmić. Vjerujemo da će svojim bogatim iskustvom dati veliki doprinos ekipi. Sretno Ante i što više čistih mreža – ističu iz NK Nedeljanec.

Riječ je 31-godišnjaku koji je prošao nogometnu školu nekadašnjeg Varteksa, a potom je preselio i u zagrebački Dinamo. Branio je za Segestu, slovenski Zavrč, Bistru i Inter Zaprešić. Okušao se i u NK Varaždinu, bio je u Tehničaru iz Cvetkovca, a posljednji angažman imao je u Varteksu.

Sport

Iduće godine bez WRC Croatia Rallyja koji je prolazio Varaždinskom županijom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon četiri uzastopna uspješna izdanja WRC Croatia Rallyja, hrvatski asfalt u 2025. sezoni neće biti dio svjetskog WRC prvenstva, objavili su organizatori.

Croatia Rally, koji je u jednoj etapi prolazio kroz Varaždinsku županiju, u idućoj sezoni iznimno neće biti u kalendaru svjetskog WRC prvenstva u rallyju budući organizatoru do zadanog roka nisu izdane odgovarajuće lokalne garancije, a zbog čega je WRC Promotor odlučio svjetske rally utrke u 2025. održati u Saudijskoj Arabiji, Paragvaju i na Kanarskim Otocima.

– Nakon uspješno održanog WRC Croatia Rallyja 2023. ponuđen nam je novi, trogodišnji ugovor za razdoblje od 2025. do 2027. godine. Za njegovo potpisivanje i nastavak WRC natjecanja u Hrvatskoj pokušali smo ishoditi svu potrebnu dokumentaciju, točnije garancije lokalnih institucija, no na žalost do današnjeg dana nismo uspjeli u potpunosti sve pribaviti. U ovom trenutku kao jedinu realnu opciju vidimo mogućnost uključenja u kalendar Europskog Rally prvenstva u 2025. godini, pa povratak u WRC u sezonama 2026. i 2027. godini – pojasnio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nastavite čitati

Sport

Igor Postonjski više nije igrač Nogometnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni klub Varaždin ostao je bez svojeg kapetana Igora Postonjskog, koji se pridružio iranskom prvoligašu Tractoru kojeg vodi Dragan Skočić, bivši izbornik hrvatske U-21 reprezentacije.

– Malo nas je poremetio njegov odlazak jer znamo koliko je on značio za ovu ekipu. Znamo također koliko je sebe dao za taj klub, što smo sve zajedno prošli – od ispadanja, do povratka u 1. ligu, pa mu se dogodila teška ozljeda, a zatim i povratak.  Izašli smo mu u susret i ja bih mu se zahvalio na svemu. Svjesni smo njegovih godina i nije tu bilo da se zaradi, iako nije otišao bez odštete. Zavrijedio si je da si u nogometnoj karijeri još nešto zaradi.  Nama je malo teže, jer ćemo teško pronaći adekvatnu zamjenu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Nogometnog kluba Varaždin.

U medijima se pojavila informacija o odšteti od 200.000 eura, a Postonjski će potpisati ugovor na godinu plus godinu dana.

Kapetansku vrpcu preuzet će tako vratar Oliver Zelenika.

Inače, Postonjski je u NK Varaždinu proveo nešto više od tri sezone. Za klub je odigrao 87 utakmica i postigao 17 golova. Vodio je klub u povratku u najviši rang hrvatskog nogometa. U 5. kolu sezone 2022/23, na gostovanju u Osijeku, zadobio je tešku ozljedu – puknuće tibije i fibule, no uspio se vratiti jači i bolji.

Prošlu sezonu odigrao je standardno te je bio pravi vođa na terenu i izvan njega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje